Claas Lexion 670TT is begin Augustus bekend geworden, enkelen weken later in Nederland te vinden.
Claas Lexion 670TT werd begin Augustus bekend gemaakt, enkelen weken later was die in Nederland in het veld te vinden. Ik ben naar Drenthe gegaan om de Lexion 670TT te zien hoe het ging in het veld. De Lexion 670TT maait het gewas icm een Claas 930 Vario maaibord. De nieuwe Lexion 670 is uitgerust met de C-motion bedieningshendel, welke ook terug te vinden is in Claas tractoren.
Kenmerken van de grote broer “de 700 serie”
De hakselaar is een radiale verspreider die mechanisch is aangedreven zoals als zien ligt het gehakselde stro tussen de stoppels en niet erop. Naast de hakselaar beschikt de Lexion 670 over: Automatische aanpassing van de werprichting, de koeling Dynamic Cooling, Cemos Automatic, cruise pilot. De rupsen onder deze machine zijn 63.5 cm breed, waardoor de totale breedte over de weg maar 3,49 meter is.


cruise pilot
Met cruise pilot kan deze machine automatisch zijn snelheid aanpassen aan de hand van opbrengst van het graan, totale doorvoerhoeveelheid en het verlies voor een maximale capaciteit.
Automatische aanpassing van de werprichting.
Bij zijwind en op hellingen zorgen twee sensoren voor automatische aanpassing van de werprichting van het gehakselde materiaal.

Cemos Automatic nu ook op de Cebis.
Permanente automatische aanpassing van de restkorrelafscheiding en reiniging aan de actuele oogstomstandigheden.

Dynamic Cooling systeem.
Dit is een variabel aangedreven koelventilator die horizontaal is gemonteerd. De lucht wordt via roosters aan de zijkant naar buiten geblazen, waardoor het stof naar buiten wordt geblazen en de machine schoner blijft. De Dynamic Cooling heeft zich bewezen op de Grote Lexion van de 700 series.


 


Tekst & foto’s: J. De Rijk.