Op Agritechnica 2015 stelde Claas de nieuwe Scorpion verreikers met Stage IV motor voor. De vernieuwde verreikers zijn voorzien van een aantal functies die zowel comfort als arbeidsgemak verhogen.
Smart Handling en trilfunctie
Eén van die features is Smart Handling, die het de gebruiker gemakkelijker maken om met de hefmast te werken. Zo kan via een toetsencombinatie op de joystick een “tril”-functie geactiveerd worden om automatisch de bak leeg te schudden bij vochtig materiaal. De gebruiker kan ook gemakkelijk tussen presets zoals bucket-mode, stacking-mode of manueel wisselen. De “bucket return”-functie tenslotte zorgt voor het terugbrengen van de bak naar een vooraf ingestelde startpositie door één druk op de knop.
MultiCoupler
Om snel tussen verschillende aanbouwdelen te kunnen wisselen kunnen de Scorpion verreikers in optie uitgerust worden met de nieuwe MultiCoupler. Deze aanbouwplaat werd eerder al succesvol geïntroduceerd op de Claas frontladers. Bij de bandenkeuze kan optioneel gekozen worden voor Michelin BibLoad banden. Deze banden zijn specifiek bedoelt voor verharde ondergronden. Afhankelijk van het Scorpion-model zijn er 2 varianten van de Michelin banden beschikbaar in de maten 460/70 R24 en 500/70 R24.De nieuwe motoren hebben, afhankelijk van het model, een vermogen van 136 of 156 pk. In vergelijking met de voorgangers hebben de motoren een stijging van het koppel van +4%, het vermogen stijgt met 11%.
Om te voldoen aan de Stage IV normen zijn de motoren uitgerust met DOC en SCR. De topmodellen hebben ook een DPF(diesel particulate filter).

Optimale veiligheid door cabine.
De Scorpion is voorzien van individueel instelbare treeplanken en een additionele handgreep op de B-stijl om het in- en uitstappen makkelijker te maken. Om de veiligheid te vergroten wordt de parkeerrem automatisch ingeschakeld wanneer de bestuurder de stoel verlaat door middel van een sensor in de stoel.
Alle machines en nieuwe mogelijkheden van de SCORPION serie zijn nu beschikbaar.
Tekst: deloonwerker.be Foto’s: Claas