De Shredlage hakseltechniek van Claas genomineerd voor de Bronzen Sikkel van Agro Techniek Holland.
SHREDLAGE is een vernieuwde techniek voor het hakselen van snijmais. De snijmais wordt grof gehakseld op een lengte van 26 tot 30 mm en vervolgens ontsloten met een speciale SHREDLAGE korrelkneuzer . De korrelkneuzer met een speciale tegengesteld draaiende spiraalvormige groef verkleinen de stukjes kolf volledig en vermalen de korrels, om ze compleet te ontsluiten. Door het intensief ontsluiten wordt het oppervlakte van het gehakselde materiaal vele malen vergroot, wat resulteert in aanzienlijk verbeterde bacteriële fermentatie en vooral bij de vertering in de pens van de koe.
CLAAS heeft de SHREDLAGE korrelkneuzer in eigen productie dat zij begin Augustus kochten. Onderzoeken van de universiteit Wisconsin in USA tonen aan, dat SHREDLAGE de structurele werking van de pens door maïs silage sterk toeneemt en de opname van zetmeel, dat alle in plantendelen voorkomt, sterk verbetert. Daardoor steeg bij de onderzochte kuddes de dagelijkse melkgift met twee liter per koe. Bovendien verbeterde de gezondheid van de dieren door de pensvriendelijke structuur van de silage