Claas heeft op Agritechnica de Shovels geïntroduceerd onder de naam Torion . De nieuwe serie bestaat uit zeven modellen met laadvermogens variërend van 3,45 tot 12,4 ton.
In samenwerking met Liebherr presenteert CLAAS de TORION, de eerste serie wielladers voor alle landbouwtoepassingen.
Met deze machine komt CLAAS tegemoet aan de groeiende vraag naar krachtige machines voor professioneel landbouwtransport en intern transport en introduceert zeven nieuwe laders om het huidige assortiment verreikers, transportwagens en tractoren met voorladers af te ronden. De nieuwe TORION-serie omvat drie verschillende categoriegroottes met een breed prestatiebereik. Alle nieuwe modellen kunnen worden gekocht via het dealernetwerk van CLAAS, inclusief de CLAAS-servicegarantie voor levering van reserveonderdelen binnen 24 uur.
Knowhow van de nieuwe samenwerkingspartner Liebherr.
De knowhow van het familiebedrijf Liebherr werd gebruikt in de nieuwe TORION-modellen voor de landbouw.De fabrikant van bouwmachines zal CLAAS in de toekomst als samenwerkingspartner in de TORION-modellen ondersteunen, evenals in de SCORPION-serie.Alle nieuwe modellen hebben een aandrijving met het beproefde CLAAS POWER-SYSTEEM, dat wordt gekenmerkt door een speciale betrouwbaarheid en zuinigheid.Bovendien heeft de TORION-serie royaal ontworpen cabines met optimaal zicht rondom en gebruiksvriendelijkheid.
wendbaar en all-round machine.
Met de kleinste TORION-modellen 639 en 535 biedt CLAAS een manoeuvreerbare all-round machine speciaal voor veehouderijen en boeren met speciale gewassen. De Yanmar-motoren van de twee modellen zijn goed voor 68 pk (50 kW) en voldoen aan de emissienorm Stage IIIB. Ze worden gekenmerkt door een speciale levensduur en robuustheid.De traploze hydrostatische aandrijving biedt twee rijbereiken: F1 van 0 tot 6 km / h en F2 van 0 tot 20 km / h. Afhankelijk van de toepassing kan de bestuurder het gewenste rijbereik eenvoudig veranderen door op een knop te drukken.Met een langzaam bewegend apparaat, voor werk met lage snelheid (bijv. Voer-doseerbak), kan de hoeveelheid hydraulische olie worden geregeld. Dankzij de bijzonder eenvoudige bediening kunnen de TORION-modellen 639 en 535 veilig worden gebruikt, zelfs met bestuurders die vaak wisselen.
Hoge stabiliteit door gunstig zwaartepunt.
De kipbelastingen (geknikt) van de twee modellen zijn 3,45 t en 3,85 t.
Een optimaal zwaartepunt en een lage constructie met een vrije hoogte van minder dan 2,5 m op alle banden zorgen voor de best mogelijke stabiliteit en stabiliteit, zelfs bij het werken op oneffen terrein.Extra veiligheid en comfort worden geboden door een centrale scharnierende wartel die ongelijke vloeren compenseert.
Het Maximale overzicht.
Cabine en mast van beide modellen zijn ontworpen voor optimale zicht.De royale voorruit strekt zich uit tot aan de zijkant van de cabinevloer en biedt ook perfect zicht naar boven zodat de bestuurder het hulpstuk in elke werkpositie kan zien.Dankzij de gebogen achterruit heeft de bestuurder ook een maximaal gezichtsveld bij het manoeuvreren naar achteren.De conisch gevormde mast loopt in de richting van de cabine en zorgt voor een consistent optimaal zicht op de lading en de bevestigingen.
Middelgrote TORION-serie voor meer kracht.
Het middenbereik van de nieuwe TORION 1511, 1410 en 1177 wielladers maakt gebruik van DPS-motoren met een laag verbruik die al zijn bewezen in de CLAAS ARION 500-serie trekkers.Ze voldoen aan de Stage IV-emissienorm en leveren tot 167 pk (123 kW).De comfortabele hydrostatische VARIPOWER-transmissie biedt drie rijbereiken van 0 tot 6, 0 tot 16 en van 0 tot 40 km / u voor optimale aanpassing aan de respectieve werkopdracht.Zo zijn de modellen van de middelgrote TORION-serie ideaal voor landbouwbedrijven en aannemers die voldoende kracht nodig hebben voor siloverzegeling of voor de behandeling van graan, kunstmest en andere bulkmaterialen.
Unieke positie van de motorinstallatie.
Zoals bij alle TORION wielladers, biedt het middelste model ook een optimale gewichtsverdeling.De unieke montagestand op de marktmotor, ver naar achteren en zeer laag aan de achterkant, vormt een tegengewicht voor het slagbereik. Dit vereist minder extra ballast, wat een positief effect heeft op bandenslijtage en brandstofverbruik. Bovendien zijn hoge kipbelastingen van 7,75 tot 9,75 t bij laag bedrijfsgewicht mogelijk.
Masten met P- of Z-kinematica.
De mast is beschikbaar op de TORION middenklasse modellen met P- of Z-kinematica. Vanwege de parallelle belastingbegeleiding over het gehele slagbereik en hoger. In de meeste landbouwwerkzaamheden wordt een P-kinematica aanbevolen om krachten in het bovenste werkgebied te houden.De Z-kinematica worden gekenmerkt door een bijzonder hoge uitbreekkracht en een snelle kanteling uit het blad.
Meer gemak en efficiëntie door SMART LOADING.
Het rijhulpsysteem SMART LOADING bundelt alle systemen voor machine-optimalisatie.Bovendien wordt de bestuurder ontlast door praktische extra functies tijdens het werk en verhoogde efficiëntie.Deze omvatten een programmeerbare bakretour en een hijshoogte en dieptelimiet, waarbij eerder ingestelde posities van de mast automatisch worden benaderd door beweging van de joystick.Bovendien is een weegsysteem beschikbaar dat eenvoudig via aanraakschermen kan worden bediend.Op de grote modellen 1914 en 1812 zijn de bakterugloop en de hefhoogte en dieptebegrenzing standaard, als optie op de modellen 1511 tot 1177.Het weegsysteem is een optie op alle modellen.
Intuïtief display met touchscreen.
Alle drie de modellen in het middelste TORION-assortiment zijn uitgerust met een 7-inch kleurenscherm met aanraakfunctie, dat als centrale informatiebron voor de werking van de machine dient en wordt gekenmerkt door een intuïtieve bediening.Er zijn twee joystickvarianten beschikbaar voor een gemakkelijke en gevoelige bediening van de TORION.De ergonomisch ontworpen joystick maakt een eenvoudige en nauwkeurige bediening van alle mastfuncties mogelijk.Bovendien kan de rijrichting gemakkelijk worden veranderd door de schakelaar op het handvat.De optioneel verkrijgbare multifunctionele hendel heeft een extra dwarshendel, waarmee een derde en vierde hydraulisch circuit kan worden bediend, bijvoorbeeld voor het kantelen van hoogkipbak of voor het openen en sluiten van een grijptang.
 Vraaggerichte koeling met DYNAMIC COOLING.
Het nieuwe DYNAMIC COOLING-systeem garandeert vraaggestuurde koeling van de motor in alle werksituaties, wat wordt bereikt door elektronische regeling van de ventilatorsnelheid. Een optioneel verkrijgbaar, geïntegreerd omkeerventilatiesysteem werkt ook automatisch, waardoor het rooster op bepaalde intervallen wordt bevrijd van vuil.
Bijzonder krachtig: TORION 1914 en 1812.
Met de TORION-modellen 1914 en 1812 van de grote serie wendt CLAAS zich tot aannemers en grote bedrijven, die de hoogste eisen stellen aan efficiëntie, prestaties en comfort.Uitgerust met efficiënte Liebherr-motoren produceren de motoren 195 of 228 pk (respectievelijk 143 en 168 kW) en voldoen ze aan de Stage IV-emissienorm zonder een extra roetfilter, dat als optie verkrijgbaar is.De kipbelastingen zijn 11,1 en 12,4 t. De twee grote modellen zijn standaard beschikbaar met het DYNAMIC COOLING-systeem en optioneel ook met automatische achteruitrijventilatie voor zeer vuilintensieve werkomstandigheden.
Comfortabele CMATIC-transmissie.
De oneindig variabele, Power-split CMATIC-transmissie maakt gebruik van een combinatie van hydrostatische en mechanische componenten, wat resulteert in optimale efficiëntie en maximale efficiëntie bij alle laad- en laadhandelingen.De hoge mechanische component in het lagere snelheidsbereik tot 10 km / h en bij maximale snelheid maakt ook een hoog vermogen met een laag brandstofverbruik mogelijk.
Hoge hefmast voor maximale laadhoogten.
Net als de modellen uit het middensegment, beschikken de twee grootste TORION-modellen ook over een optimale gewichtsverdeling met de motor helemaal aan het einde.De motor is dus gemakkelijk toegankelijk en dienovereenkomstig gemakkelijk te onderhouden.Bovendien is de mast verkrijgbaar in de landbouw of Z-kinematica, waarbij de landbouwkinematica vooral geschikt is voor universeel landbouwgebruik.Optioneel kunnen beide machines worden uitgerust met een hefmast met hoge hefhoogte als ze landbouwkinematica hebben.Met een lengte van 3 m is hij 40 cm langer dan de standaardsteiger en bereikt hij ladingshoogten tot 4,64 m (bij het draaipunt van het blad).Met een lengte van 3 m is hij 40 cm langer dan de standaardsteiger en bereikt hij ladingshoogten tot 4,64 m (bij het draaipunt van het blad).Een high-lift mast is ook beschikbaar als een optie voor de mid-range modellen.

Interesse in de nieuwe CLAAS TORION-modellen ? infomeer bij uw Claas dealer.