De eerst verkochte CLAAS AXION 930 TERRA TRAC aan het werk in de Gelderse klei, het heeft 1,5 jaar geduurd voor dat Claasholland.nl deze AXION 930 TT op de foto vast kon leggen.
LMB Jabotech BV Nijbroek heeft de eerste CLAAS Axion 930 Terra Trac afgeleverd in Nederland aan V.O.F. Loonbedrijf B de Vree Jr. Deze kleinere broertje van de AXION 960 TT werkt namelijk in Dodewaard. De AXION 930 TERRA TRAC doet zijn werk grootste deel voor de kilverbak van Bos en voor de Bos-dozerbak.
Vandaag zien we de AXION voor de dozerbak in Opheusden, daar moest De Vree een grondwal verdelen over het persceel. De grondwal lag er ongeveer een half jaar, te wachten die uit klei bestaat zoals veel delen van Gelderland. De Grondwal werd verdeeld zo dat de onderlaag beter kan drogen zodat het makkelijker is te egaliseren is. 
De CLAAS AXION 930 TT is op verzoek van De Vree op smaller spoorbreedte gezet door CLAAS Dealer LMB Jabotech uit Nijbroek. De spoorbreedte is van 3 meter buitenwerks naar 2.75 meter buitenwerks gegaan, ivb de vele opstakakels die de wegen die Gelderland kent. De AXION 930 TERRA TRAC heeft nu al ruim 1400 uur op de klok staan. 
 


Tekst & beeld: J. de Rijk
Met dank aan gast vrijheid van: Loonbedrijf De Vree.