Een natte en succesvolle Claas demo in de Vinkenbuurt.
Op 21 juni het was eindelijk zover, de hooibouw-demonstratie van Kamps De Wild.

Er komt heel wat kijken voordat zo’n demo gereed is. Claas Holland was er de hele dag bij aanwezig, om te zien hoe de voorbereiding van zo’n demonstratie in het werk gaat. Uiteraard hielp ik mee om alles gereed te maken voor de avond.Van de voorbereiding van de demonstratie komt later nog ook een mooi verslag van op de site. De dag ervoor (maandag 20 juni) had het al geregend. Doordat het nat was is er besloten om op de demodag zelf een stuk te gaan maaien. Dit werd al vroeg in de morgen gedaan met de Axion 870 met de disco 1100c. Na enkele uren kwamen de rest van de machines via de weg naar de locatie van de demonstratie. Na een kort overleg werd er besloten om continu het gras te schudden zo dat het goed droog is voor de avond, helaas sloeg het weer om rond de klok van 19:00 u. Dat was erg jammer. Maar het weer hebben we helaas niet in de hand. Kamps De Wild had redelijk snel een oplossing gevonden om de circa 600 bezoekers toch nog wat te bieden. In plaats van een demonstratie werd het een presentatie van de machines.

Ook was er aandacht voor Pink Ribbon. Van de balen die in rose folie werden gewikkeld gaat er een deel naar Pink Ribbon die strijdt tegen borstkanker. Kamps De Wild, Rietman Hasselt, Bruggeman mechanisatie, De Vries mechanisatie en Handelsondernemer K.A Van Spijker hebben samen een bedrag van 500 euro gedoneerd aan deze stichting. Deze folie werd beschikbaar gesteld door Loonbedrijf Koonstra uit Balkbrug die hier actief mee is.
In Nederland leven meer dan 150.000 mensen met de gevolgen van borstkanker. Met deze actie kan Pink Ribbon NL hopelijk meer onderzoek en projecten doen op het gebied van behandeling, nazorg en lange termijn effecten van borstkanker.Met dank aan Kamps De Wild, Rietman Hasselt, Bruggeman mechanisatie, De Vries mechanisatie en Handelsondernemer K.A Van Spijker. Dat ik de gehele dag aanwezig mocht wezen.
Tekst/foto’s: J.D.Rijk.