CLAAS Engeland is verheugd met de verkoop van de eerste Torion wiellader in het Verenigd Koninkrijk,

dat werd bevestigd op de eerste dag (woensdag 17 januari 2018) van de LAMMA show. De Torion is gelanceerd op Agritechnica in 2017 en zijn Britse debuut was op de LAMMA . De nieuwe topklasse TORION 1914 is gekocht door Metcalfe Farms, gevestigd in Leyburn in North Yorkshire. Metcalfe Farms zijn reeds lang gevestigde klanten van CLAAS Eastern in Sinderby en exploiteren een vloot van CLAAS JAGUAR-oogstmachines en LEXION-maaidorsers in hun landbouw- en loonbedrijf. Het bedrijf gebruikt al 33 jaar wielladers en heeft de beslissing genomen om van merk te veranderen en te investeren in de nieuwe CLAAS TORION, deels vanwege de goede klantenservice en ondersteuning die ze van CLAAS Eastern ontvangen. Maar ook om te profiteren van de hogere capaciteit die de TORION 1914 biedt, in combinatie met lagere exploitatiekosten.

David, Richard en Tom Metcalfe van Metcalfe Farms uit Yorkshire, bij hun nieuwe TORION 1914 met Trevor Tyrrell, CEO CLAAS UK.

Het TORION-programma omvat in totaal zeven modellen, verdeeld over drie carrosseriematen, met kipcapaciteiten variërend van 12,4 ton voor de TORION 1914 tot 3,45 ton met de kleinste TORION 535. De TORION is de eerste wiellader die speciaal is ontworpen voor gebruik in de landbouw en een bijzonder kenmerk van het TORION-assortiment is de lage bedrijfskosten. Dit is het resultaat van een combinatie van een hoog motorkoppel, een piek bij 1433 Nm en de efficiëntie van de CVT-transmissie, wat zorgt voor een hogere laadcapaciteit. Gelieerd aan dit is dat de TORION’s aanzienlijk lagere onderhoudskosten, met service-intervallen van 2.000 uur hebben en het hydraulische systeem hoeft alleen te worden gecontroleerd om de 3.000 uur en als de olie niet veranderd tot 6.000 uur, Dat is drie keer langer dan elke vergelijkbare machine die op de markt is.
Tekst : Claas UK. Foto’s Claas UK, Twitter en H. Bloemendal.