Een lospijp van ruim 10 meter lang.


Extra lange lospijp voor de Claas Lexion 700 combine, de 7XL.

Ideaal voor het rijpaden systeem met 12 meter spoor.
Claas komt voor de oogst van 2017 met een nieuwe en extra lange lospijp, de 7XL.
De nieuwe lospijp van de lexion 700 is afgestemd op de Vario 1230 maaibalk en heeft een totale overbrugging van 12 meter.
Ideaal voor bedrijven die een rijpaden systeem toepassen in de teelt. Met dit systeem rijdt de trekker met een kieper of overlaadwagen over de rijsporen van de combine.

Het transport op de weg.
Claas heeft de 7XL compleet nieuw geconstrueerd, door de lengte is de lospijp scharnierbaar gemaakt. De laatste 2 meter klapt onder een hoek van 120 graden in naar de achterzijde van de combine.
De bediening gaat via de bekende Cmotion multifunctionele hendel, met een drukknop op deze hendel is de lospijp te bedienen. Een veiligheidsmechanisme zorgt ervoor dat het eindstuk alleen uitklapt als de lospijp helemaal uitgeklapt is om het product te lossen.

Het rijpaden systeem.
Het rijpaden systeem wordt vooral gebruikt op droge plaatsen in Australië. Maar ook in Europa wordt deze methode toegepast.
Alle machines hebben een bepaald werkspoor/rijspoor, door de trekker over hetzelfde rijspoor van de combine te laten rijden, krijg je een rijpaden systeem.
Het doel hiervan is om de bodemstructuur te verbeteren, bodemerosie te verminderen en een efficiënter gebruik van de bodem voor hogere opbrengsten.
De nieuwe 7XL lospijp is voor de oogst 2017 leverbaar voor alle nieuwe maaidorsers uit de Lexion 700 serie, die uitgerust zijn met Terra Trac rupsen en een versterkte graantank van 11,000 tot 13,500 liter.
Tekst: J.D.Rijk. Foto’s: CLAAS