Gebr Poppink met de Claas Arion 650 maiszaaien in Mariaparochie.


niet veel tijd.
Afgelopen week kwam ik 1 van de 2 nieuwe maiszaai combinaties van Loonbedrijf Gebr. Poppink tegen. Die had ik enkele uren daarvoor op Facebook zien staan, dat Poppink 2 nieuwe Claas Arions met zaaimachines had aangeschaft. Voor een klus van mijn werk kwam ik 1 van deze Arions tegen. De chauffeur van de Arion was nog aan het stoeien met het gps systeem daardoor niet veel foto’s van dat de Arion 650 aan het werk is. Doordat ik als chauffeur werk, had ik ook niet veel tijd om meer foto’s te maken. Ik kom wel eens meer machines tegen van Claas, dit keer kon ik heel even stoppen om wat foto’s te maken voor de site. Dat gedaan te hebben met mijn mobiel daardoor is de kwaliteit niet heel super.
Over de Combinatie.
De combinatie bestaat uit een nieuwe Claas Arion 650 voorzien van Trimble automatisch stuursysteem op RTK nauwkeurigheid (2cm) en een Kverneland Accord optima elektrisch aangedreven maiszaaiers voorzien van automatische rijafsluiting middels GPS.
Tekst en beeld: J. de Rijk.