Ter ere van het 40 jarig jubileum hield Gebr. Poppink Reutum was er afgelopen zondag (8 januari) een open dag. Een groot bedrijf met een imposant machinepark met veel Claas Machines.

Gebr. Poppink Reutum.
Gebr. Poppink in Reutum is in de jaren zestig onstaan als agrarisch loonbedrijf. In de jaren zeventig en tachtig heeft het bedrijf zich verder ontwikkeld in het grondverzet en de wegenbouw sector. Mede door de overname van diverse bedrijven is het bedrijf door de jaren heen flink gegroeid. Tegenwoordig is het bedrijf actief in het loonwerk, grondverzet, aannemerij, transport, landbouwmechanisatie en dumperbouw. Het bedrijf heeft een viertal vestigingen, waarvan twee in Reutum, één in Daarle en in  Albergen.

Loonwerk.
Een groot deel van het machinepark bestaat uit machines voor het agrarisch loonwerk. Voor de gras- en maisoogst staan er een zevental Claas Jaguar hakselaars klaar die worden bijgestaan door Veenhuis silagewagens. Daarnaast zijn er een drietal nieuwe Claas Cargos dubbeldoelwagens op het bedrijf. Gebr. Poppink verzorgd vrijwel al het agrarisch loonwerk. Het bedrijf beschikt over ongeveer 70 trekkers, waarvan het groot deel van het merk Claas. Het Claas Machine park kent vele verschillende bouwjaren, er is op het bedrijf zelfs nog een Claas Dominator Classic te vinden.
Op het bedrijf zijn nog verschillende Claas tractoren te vinden uit de over namen van Renault naar Claas.
Dit zijn meerdere Claas modellen uit de Ares serie van het type 836 en 636. Ook zijn er 2 generaties uit de Claas Arion serie te vinden, daarnaast natuurlijk de grote Axion serie uit de eerste en ook daar van is de tweede generatie tezien.
Landbouwmechanisatie.
De tweede vestiging in Reutum kon ook worden bezocht, doormiddel van een rij kranen werden de bezoekers begeleid naar deze tweede vestiging. Hier is Gebr. Poppink gespecialiseerd in de verkoop en onderhoud van landbouw- en grondverzetmachines. Het beschikt over een ruime werkplaats en een magazijn vol onderdelen. Het mechanisatiebedrijf is onder andere dealer van Claas. Hiermee bied Poppink een breed machinepakket aan, van tractoren tot hooibouwmachines. Ook bij dit pand stond een groot aantal tractoren en machines uit Claas programma. 
 
Tekst: landbouwpowers/J.d.Rijk. Foto’s: Landbouwpowers/ G. Bos
Dank voor Jullie foto’s