Claas Arion 550 Cebis uit het jaar 2013 de gebruikerservaring.

Gebruikers ervaring van Glenn Cornelissen (25) hij vertelt over de Claas Arion 550 Cebis met Hexashift transmissie,  van Landbouwbedrijf Cornelissen uit Linden. De Arion is van bouwjaar 2013 en had ca 1100 uur op de klok staan voordat de Claas Arion 550 op het bedrijf kwam in 2016. De Arion 550 is als hoofdtrekker ingebruik . Inmiddels zijn er zo’n 700 draaiuren mee gemaakt. Naast de 550 zijn er op het bedrijf nog een Claas Ares 696 en een Renault TX 80-12 voor het kleinere werk aanwezig.
De sterke punten van de 550 zijn de compacte draaicirkel van 12 meter en de gebruiksvriendelijke bediening, na een korte uitleg kan iedereen met de trekker rijden en werken. De Hexashift transmissie bestaande uit 24 versnellingen heeft voor alle werkzaamheden een geschikte versnelling. De voornaamste werkzaamheden zijn grasmaaien met de voor- en achtermaaier, land winter en zaai klaar leggen en balentransport. De trekker is onder andere uitgevoerd met een geveerde vooras, luchtremmen, fronthef en aftakas. Wanneer de trekker aan onderhoud toe is geeft de terminal dit keurig aan met een melding. Het aanwezige kopakkermanagement zorgt voor veel minder handelingen tijdens het keren met bijvoorbeeld grasmaaien. De koelers en luchtfilters zijn makkelijk te reinigen. Een minpunt van de trekker is dat de ruimte bij de handrem vrij klein is.

wilt u ook uw gebruikers ervaring op Claas Holland? Dat kan, stuur uw gebruikers ervaring met minimaal 6 foto’s naar info(@)claasholland.nl.


Tekst en beeld: G.Cornelissen