Met de introductie van de nieuwe Claas Cargos 9000 viert Claas een speciale verjaardag dit jaar. In 1965 verliet de eerste Claas opraapwagen de fabiek in Bad Saulgau, de voormalige Bautz fabriek. De Bautz Autonom opraapwagen was destijds voor veel bedrijven de eerste stap in het gemechaniseerde laden van kuilgras of hooi.
In 1969 nam Claas de Bautz fabriek over. Sindsdien werd het assortiment en de fabriek verder uitgebreid en ontwikkeld. CLAAS Saulgau GmbH huisvest sinds 2013 één van de meest moderne productontwikkelingscentra in deze sector. Begin jaren 80 werd de CLAAS SPRINT ontwikkeld als een krachtige opraapwagen. Het was één van de eerste op de markt. Ook de in 1998 geintroduceerde CLAAS QUANTUM opraapwagens stelden een nieuwe maatstaf.
Om het gebruikersgemak van de wagens te verhogen, heeft CLAAS sinds 2007 intensief aan het concept van de combinatiewagens gewerkt. In 2009 werd de CARGOS 9000 gepresenteerd met de uitbreidingsmogelijkheid voor het gehele laad- en snijwerk en het invoeraggregaat en de walsen.
Vorig jaar kwam de kleinere combinatiewagen CARGOS 8000 met veel extra functies op de markt. De nieuwe CLAAS snijmessen met dubbele snijkanten, de verlaagde snijvloer, de hydraulisch verstelbare bodemketting, de modulaire tandem of tridemas en vele andere bijzondere kenmerken maken de nieuwe combinatiewagens in het eerste oogstseizoen tot een succes.
Voor de 50ste verjaardag van de opraapwagen is de CARGOS 9000 nu volledig vernieuwd en uitgerust met de specifieke kenmerken van de CARGOS 8000. Dat maakt de CLAAS CARGOS momenteel tot de meest innovatieve opraapwagen op de markt.
Professionele techniek voor iedereen
Met beide series CARGOS 8000 en CARGOS 9000 en drie modellen combinatiewagens biedt CLAAS laadvolumes tussen 30 m³ en 50 m³. voor veebedrijven of loonwerkers, met een grote verscheidenheid aan uitrustingsniveaus kunnen zij met de CARGOS voldoen aan de eisen voor constante en hoge voerkwaliteit. De CARGOS combinatiewagen is een robuuste en betrouwbare wagen en is daarmee de juiste keuze om de oogstketen efficiënt aan te vullen of zelfs te vervangen.