Na de grote disco maaiers van 9 meter tot 11 meter, zijn nu de kleinere maaiers aan de beurt. Die onder de naam Claas Disco Contour met 10 verschillende modellen leverbaar zijn, met werkbreedtes van 2.60 tot 3.80.
244691De Disco Contour heeft een reeks van opties waarvan een deel hieronder is te lezen. Voor meer informatie neem contact op met uw plaatselijke Claas Dealer.
209951
Wanneer u dagelijks in de landbouw werkt, heeft u meer dan alleen een robuust werktuig nodig. U heeft techniek nodig, die functioneert en waarmee u graag werkt. Techniek, die ook bij langdurig en intensief gebruik goed blijft werken en optimaal op elkaar is afgestemd. U heeft oogstsystemen nodig, die perfect bij elkaar horen. Als een van de belangrijkste marktleiders van voederwinningsystemen biedt CLAAS voor elke bedrijfsomvang een passende oogstketen aan. Onze machines zijn onderling op elkaar afgestemd, ondersteunen u bij uw dagelijkse werkzaamheden en bieden u optimale resultaten bij de voederwinning.
MAX CUT Altijd een snede vooruit.183758
Perfect resultaat onder alle gebruiksomstandigheden. Vanaf nu vindt u de MAX CUT maaibalk in alle CLAAS frontmaaiers en in bijna alle DISCO achtermaaiers. CLAAS biedt professionele techniek van het kleinste tot het grootste model.
SAFETY LINK.229588
De bekende veiligheidsmodule SAFETY LINK werd verder ontwikkeld en vergroot: in de gestanste tandwielgoot heeft hij meer ruimte en kan indien nodig gemakkelijker worden vervangen. Het speciaal afgedichte dubbelrijig kogellager garandeert maximale duurzaamheid. Iedere maaischijf afzonderlijk wordt door een gedefinieerd breekpunt in de veiligheidsmodule beschermd en wordt bij een botsing van de aandrijflijn gescheiden. Een axiale bout houdt de maaischijf in positie.
Optimale resultaten met ACTIVE FLOAT.disco-rear_1
Geen enkel bestand is homogeen. Op verschillende omstandigheden zoals natte plekken of droge verhogingen kunt u met ACTIVE FLOAT snel en ongecompliceerd reageren. Met een enkelwerkend regelventiel past u flexibel de oplegdruk van de maaier aan ook tijdens het rijden. Een vanuit de cabine goed zichtbare manometer geeft de ingestelde druk aan.
-Optimale bodemaanpassing en bescherming van de grasmat.
-Schoner voer.
-Minder vermogen en brandstof vereist.
-Geringe slijtage.
-Hoge werk snelheden.
disco-rear_4
Wrijvingsweerstand wordt rolweerstand.
Bij CLAAS zijn alle CONTOUR achtermaaiers standaard uitgerust met de hydropneumatische ontlasting ACTIVE FLOAT, voor frontmaaiers is de ACTIVE FLOAT als optie leverbaar. De ontlasting draagt het gewicht van de maaier op de grasmat over op de tractor. Bovendien wordt de zijdelingse trekkracht op hellingen verminderd, waardoor het rijcomfort wordt verhoogd. Als alternatief voor de hydropneumatische ontlasting ACTIVE FLOAT is een instelbare ontlasting met veren leverbaar. Altijd de juiste instelling. De ontlastingsdruk kan ook tijdens het maaien vanuit de cabine aan de actuele omstandigheden worden aangepast met een enkelwerkend regelventiel. Op een goed zichtbare manometer kan de ingestelde druk worden afgelezen. Hiervoor geldt de vuistregel: zoveel ontlasting als mogelijk en niet meer belasting dan nodig. Volledige ontlasting is vooral nuttig voor het maaien van perceelgrenzen. De maaier zweeft net over de oneffenheden. Hoge waardering voor DISCO CONTOUR. In een onafhankelijke test werd aangetoond, dat met de DISCO CONTOUR maaiers het brandstofverbruik en het ruwe asgehalte in het voer aanmerkelijk konden worden verlaagd. Naast ACTIVE FLOAT is de middenophanging hiervoor verantwoordelijk De serie kreeg hiervoor de hoogste waardering. U vermindert niet alleen de brandstofkosten, maar verhoogt door de behoedzame voederwinning ook uw melkproductie. Door verlaging van het aftakastoerental tot 850 t/min wordt bovendien het brandstofverbruik verder verlaagd.
Tandenkneuzer.7419
Tandenkneuzers met spiraalvormig opgestelde V-vormige tanden zijn ideaal voor de grasoogst. De kneusintensiteit word met een vernauwingsplaat ingesteld. Door de elastische bevestiging kunnen de tanden uitwijken, indien ongewenste voorwerpen zoals stenen in de kneuzer komen. Reparatiekosten worden zo vermeden. Het oogst materiaal kan met de breedspreidkap over de volledige werkbreedte worden verdeeld of met variabele instelbare zwadborden op een zwad worden afgelegd. Voor alle eisen. Met de achtermaaiers van de serie DISCO CONTOUR biedt CLAAS voor elk bedrijf de juiste machine. De slagvaardige allrounders combineren de capaciteit van de MAX CUT maaibalk met andere DISCO voordelen. De middenophanging zorgt bij alle modellen voor een perfecte bodemaanpassing. Bovendien rijdt u met 120-graden transportstand compact en veilig over de weg. Stabiel en compact in transport De maaier wordt met een cilinder met dubbele zuigers ingeklapt en voor de eindpositie afgeremd. Vervolgens wordt deze voor transport mechanisch of hydraulisch vergrendeld en geborgd. Daarbij wordt de achteras van de tractor gelijkmatig belast en schommelen tijdens het rijden voorkomen. Dankzij de compacte transportpositie kunnen ook lage inritten zonder problemen worden gepasseerd en de bestuurder heeft door de achteruitkijkspiegel vrij zicht naar achter. Nog meer veiligheid en comfort. Ideaal onderweg: voor reductie van de transporthoogte onder 4,00 m zijn de zijdelingse beschermdoeken van de DISCO 4000 CONTOUR achtermaaier naar keuze mechanisch of hydraulisch klapbaar. Tijdens het transport worden de maai-units met een mechanisch of hydraulisch aangestuurde klauw geborgd. Voor nog meer veiligheid bij vervoer over de weg zijn optioneel markeringsborden met verlichting leverbaar.
207152
Tekst: J. De Rijk/CLAAS Foto’s: CLAAS.