In het Olifantengras met de Claas Jaguar 980 Fieldshuttle C50.

De Belgische Loonwerker De Bruyne Agro heeft een nieuwe Claas Jaguar 980 van het type 498 het bijzonder hieraan is, dat zij de Jaguar 980 omgebouwd hebben naar een Fieldshuttle. De Bruyne Agro heeft zoveel mogelijk in eigen beheer omgebouwd en gebouwd. Zo heeft De Bruyne Agro de oude bunker gebruikt van de vorige Jaguar 900 Fieldshuttele, die is vorig jaar jammer genoeg verloren gegaan. De bunker heeft het overleefd die werd volledig naar eigen wens gemaakt. De bunker werd vergroot van 35m³ naar 50m³ de bunker werd daarvoor 1 meter langer gemaakt. aan de rechterkant  van Jaguar is een extra riemaandrijving gemonteerd deze drijft de hydrauliek pompen aan voor de aandrijving van de bunker. De bunker heeft wielaandrijving en kan in een eigen spoor rijden. De hydrauliek pomp is ook voor de bediening van de bak. Het lossysteem heeft nu een dubbele capaciteit, twee keer sterker als voorheen en het lossen gaat daardoor veel sneller.
Ook aan de Jaguar zelf zijn er aanpassingen gedaan. De bunker van de Claas Jaguar zijn CanBus gestuurd in plaats van de relais schakeling op de oude Jaguar 900. Door de CanBus besturing is de combinatie een heel stuk beter geworden. De CanBus is geheel overnieuw beschreven voor de Claas Jaguar 980 en de bunker. De achteras werd verwijderd van de Jaguar 980 en de draaiverbindingn  net de voor de stuurcylinders geplaatst, zo heeft De Bruyne een frame onder de hele Jaguar gemaakt deze is er onderaan vast gemaakt met bouten mocht de hakselaar aan vervanging toe zijn of een andere probleem is de bunker en Jaguar eenvoudig te scheiden. Claas dealer LMB Buysse bvba uit Sint-Laureins, heeft de technische ondersteuning gedaan voor de programmering, sturing en hydrauliek. Samen met andere gespecialiseerde bedrijven in deze branche.  
^^Bunker legen zodat hij ingeklapt kan worden voor transport.^^


^^ het open van een nieuw perceel Miscanthus het word ook vaak Olifantengras genoemd, en elk jaar kan het geoogst worden.


^^ Op naar het volgende stuk.

Foto’s gemaakt door Kenny Tack van Agrofotografie
Tekst: J.De Rijk.