Chauffeurs Van der Vlist Twente on the road. Vandaag in deel 27 van de serie: Claas machines op transport door Van Der Vlist Twente. Verschillende machines van Claas die naar alle delen van de wereld gaan. Een deel gaat via de weg en een ander deel via de haven zodat de machines in een groot vrachtschip naar hun bestemming varen. Vandaag, gaan we eens kijken bij het lossen van CLAAS LEXION 770, die de chauffeur gemaakt heeft om te laten zien hoe het in werk gaat. De chauffeur helpt bij het lossen van de machine.

Onderweg naar de dealer in Duitsland.

Bij aankomst bij de dealer maakt de chauffeur de kettingen en spanbanden los.

Het gereedschap dat nodig is, natuurlijk is de heftruck, of verreiker onmisbaar bij de dealer om de banden en rupsen te lossen en bij de machine te plaatsen zo dat gemonteerd kan worden.

De bevestig punten voor de rupsen.

De laagbed trailer kan gesplist worden zodat de maaidorser er af kan worden gereden. dit gaat met een pen gat verbinding.
na het lossen wordt het weer gekoppeld, en de rit kan weer beginnen voor een tweedekeuze machine of weer terug naar de fabriek in Harsewinkel.

Over van: Van Der Vlist Transportgroup.
Van der Vlist en Van der Vlist Twente (voorheen Zwaar Transport Twente) rijden door heel Europa maar ook buiten Europa weten ze de weg te vinden .Van der Vlist Twente heeft circa 30 trucks, die sinds 2016 in oranje zijn gespoten dat is namelijk de huis kleur van Van der Vlist group. Van der Vlist is opricht in 1930 heeft zich ontwikkeld tot één van de Europese marktleiders op het gebied van speciaal- en zwaartransport. Zij hebben in Nederland circa 185 verschillende vrachtwagens en ruim 280 verschillende opleggers voor alle uitlopende klussen. Van Der Vlist Twente vervoert dan ook veel landbouwmachines die gaan vanaf de fabriek naar de Claas Dealers. Een ander deel gaat naar de havens van Antwerpen en Zeebrugge in België en de Duitse plaatsen Lübeck, Travemünde, Kiel, Bremerhaven, Hamburg, en Deggendorf alwaar veel machines met de boot naar hun eind bestemming gaan. Van der Vlist en Van der Vlist Twente vervoeren ook machines van Claas naar onder meer naar Duitsland, Bulgarije, Denemarken, Roemenië, Frankrijk, Spanje en natuurlijk Nederland!!