Ondanks het feit dat enkele van de CLAAS-fabrieken de productie stopzetten vanwege de gevolgen van het Corona-crisis, gaat de levering van voltooide machines door op een hoog niveau.

 

Alleen al van Le Mans gingen vorige week 106 tractoren naar CLAAS-dealers en klanten. Ook in Harsewinkel is de machinelevering in volle gang – naast de JAGUAR-veldhakselaar, waarvoor dit jaar een ongewoon hoog aantal orders uit China binnenkomt, gaan de LEXION en TUCANO, evenals de AVERO, per dieplader naar een groot aantal markten. Momenteel zijn dat 20 tot 35 maaidorsers en 15 tot 20 veldhakselaars per dag. Op veel plaatsen wordt al lang uitgekeken naar de machines voor vroegtijdige aankoop, maar ook naar de XERION-systeemtractor. En ook in Krasnodar, waar deze week alle medewerkers op “Putin Holidays” werden gestuurd, gaat de verzending van de machines en natuurlijk de reserveonderdelenservice verder.

Uit de huidige beelden van vijf productielocaties van CLAAS blijkt dat de machinelevering nog steeds in volle gang is en dat Bad Saulgau nog steeds volgens plan produceert en de doelstellingen eind april volgens de huidige status zal bereiken.

Ook voor de veldhakselsector is alles in orde: enerzijds worden er nog ronde- en vierkante balenpersen uit Metz vervoert, anderzijds blijft Bad Saulgau volgens schema produceren en stuurt het elke dag zo’n 100 maaiers, harken, schudders en ladewagens op transport.

Dit positieve nieuws is ook een goede reden om nogmaals BEDANKT te zeggen. Niet alleen voor alle CLAAS-medewerkers die ervoor zorgen dat de machines kunnen worden geladen en verzonden. Maar ook aan alle vrachtwagenchauffeurs die ondanks de huidige moeilijkheden onze zaadgroene technologie betrouwbaar en snel naar de handel en klanten brengen. Bedankt en blijf gezond!