LandbouwMechanisatie gaat touren met een Claas Xerion 4000 met 435pk door Nederland.


LandbouwMechanisatie gaat van maandag 9 tot en met vrijdag 13 mei op zomertour!  Redacteuren Chris Vlaanderen en Jasper Lentz van het vakblad LandbouwMechanisatie, dit keer rijden ze met een Claas Xerion 4000 een route met een lengte van ongeveer 550 kilometer. Ze rijden langs akkerbouwers, landbouwmechanisatiebedrijven en importeurs.
LandbouwMechanisatie is ter voorbereiding voor de Zomertour. Een bezoek aan de fabriek van CLAAS in Harsewinkel, dat kan natuurlijk niet ontbreken.

De In­gre­di­ën­ten voor de tour.
Een trekker, een camera, een daktent, wat pennen en een stukken papier. Dat is grofweg de uitrusting. De route begint in Hengelo (Gld) en gaat via Hardenberg, Dalen, Stadskanaal richting Oude Pekela. Vanaf daar wordt koers gezet richting Friesland, Marrum om precies te zijn. Eenmaal in Marrum wordt de route vervolgd richting de Noordoostpolder. Een bezoek aan Hattemerbroek is de laatste stop voordat na vijf dagen toeren de Xerion wordt afgeleverd bij Kamps de Wild in Zevenaar. Een verslag van de Zomertour is net als vorig jaar te lezen in het zomernummer van vakblad LandbouwMechanisatie (verschijningdatum 1-7-2016). In aanloop naar de verschijning van het zomernummer worden de videoverslagen gepubliceerd op de website. Tijdens de tour zijn Chris en Jasper te volgen via Facebook en Twitter. Dus heb je een plek waar de trekker prima een nachtje kan staan, wil je graag je akkerbouwbedrijf laten zien, heb je een bijzondere machine in de schuur staan of zet je de lekkerste koffie van heel Nederland? Laat het weten aan LandbouwMechanisatie.

Ik van Claas Holland gaat uiteraard aandacht en een verslag van deze Claas Xerion 4000 zomer tour. Dit is over enkele weken te vinden op deze site.
Ik wens de redacteuren: Chris Vlaanderen en Jasper Lentz van het vakblad LandbouwMechanisatie een goede week en veel plezier met de Xerion tour.
Tekst/foto’s LandbouwMechanisatie  Tekst: J De Rijk.