Messen slijpen met de Claas Aqua Non Stop Comfort.


De volautomatische natte slijpmachine Aqua Non Stop Comfort van Claas is nu uitgerust met nog meer sjablonen om nog meer verschillende messen van verschillende fabrikanten van opraapwagens en balenpersen te slijpen.
Zoals de zaken er nu voorstaan, kunnen de 70 beschikbare uitwisselbare sjablonen worden gebruikt om tot 105 verschillende messen te slijpen. De komende tijd zullen nog meer sjablonen worden toegevoegd. Claas kan gratis op aanvraag de productie van nieuwe sjablonen regelen. Claas lanceerde de succesvolle Aqua Non Stop Comfort messenslijper in 2013. De volautomatische apparaat volgt nauwkeurige de contouren van het mes. Er is geen handmatige tussenkomst nodig tijdens het slijpproces. Een groot aantal sensoren en een veiligheidsschakelaar zorgen ervoor dat er absoluut veilig geslepen wordt.
Het geoptimaliseerde snijvlak verlengt de levensduur van de messen en verbetert de kwaliteit van de geoogste gewassen en kuilvoer. Bovendien verlichten goed geslepen messen de lasten voor de gehele aandrijflijn en verhoogt de de snelheid van het laden en persen.

Tekst: De Loonwerker . Foto’s: CLAAS