In het voorjaar van 2016 zijn er meerdere Claas Atos’s tractoren afgeleverd.
begin van dit jaar hebben meerdere Claas dealers een nieuwe Claas Atos afgeleverd en in gebruik gesteld bij hun klanten. De Atos is een kleine boerentrekker die voor verschillende doeleinden ingezet kan worden. Niet alleen op het boeren bedrijf is de Atos te vinden, maar ook bij hoveniers en fruittelers die behoefte hebben aan een klein trekker is de Atos een uitstekende kleine krachtpatser. De Atos is ook Leverbaar als een 2 wiel aangedreven versie te verkrijgen. Met de kleine voorwielen is hij uiterst behendig. In het Noorden van Nederland zijn er meerdere als een 2 wiel aangedreven versie verkocht.
De onlangs verkochte en in bedrijf gestelde Atos’s zijn: wnkramer, John Breider MechanisatieBos Mechanisatie, en Gebr. Heemskerk mechanisatie en constructie

De Atos bestaat uit 2 modellen de 200 en 300 met een vermogen van 76 tot 109 pk.
De Atos heeft een comfortabele cabine met vier stijlen. Met slechts vier stijlen biedt de cabine een perfect zicht op de werkomgeving. Naast de brede deuren, die comfortabel instappen mogelijk maken, kan ook de voorruit ver worden opengezet wat het ideaal maakt met een warme zomerdag.


Hefvermogen van de Atos.
De achterhefinrichting is uitgerust met een mechanische of elektronische regeling. Afhankelijk van het model bedraagt het maximale hefvermogen 3,5 tot 4,8 t. Ook heeft de Atos een geïntegreerde fronthef kunnen de trekstangen worden ingeklapt om de lengte van de tractor te beperken. Het maximale hefvermogen bedraagt 1,85t.
Tekst: J. De Rijk. Foto’s: John Breider MechanisatieBos Mechanisatie, en Gebr. Heemskerk mechanisatie en constructie