Meerdere Claas Scorpion’s verkocht en geleverd. Verschillende Claas Dealers in Nederland hebben onlangs hun Scorpion geleverd of zijn al een tijdje aan het werk op het bedrijf van de eigenaar.
9d391b8138cd5fef6be3a06bfcbd17b6

Zo leverde ATT Mechanisatie een Claas Scorpion 7035 af, Wn Kramer B.V een CLAAS Scorpion 7044 met Bressel und Lade multi kuil happer, en ook De Vries  leverde er recent 2 af. Een Scorpion 7044 en een Scorpion 7055 met een flink aantal opties. Elke Claas Scorpion is op wens van de klant!
De Scorpion 7044 die De Vries afleverde beschikt over de volgende Opties:
Geleverd op Alliance 600/55-26.5 banden, o.a. voorzien van automatische smering, extra hydraulische functies aan voor en achterzijde, luchtremmen, 2x camera voor verbeterd zicht aan zij-en achterkant.
0aa4301682d6917991e752300f3acc8a
Over de Scorpion zelf
De perfecte combinatie van kracht en nauwkeurigheid.
Met CLAAS POWER SYSTEMS combineert CLAAS de beste componenten om een uniek aandrijfsysteem te ontwerpen. Het levert altijd het grootste vermogen wanneer dat nodig is. Ideaal afgestemd op de werksystemen en met brandstof besparende technologie die zichzelf snel terug verdient.
IMG_9712
De traploze VARIPOWER aandrijving.
De intelligente VARIPOWER aandrijving zorgt voor indrukwekkende eigenschappen. Met deze transmissie gaan gevoeligheid en nauwkeurigheid samen. De duwkracht is beschikbaar wanneer u die nodig hebt. Het hart van de VARIPOWER is een hydrostatische aandrijving met groothoek-technologie (45°). De SCORPION kan dus vlot accelereren tot een topsnelheid van 40 km/u. De snelheid en duwkracht zijn voortdurend en automatisch gecoördineerd. Alle modellen zijn beschikbaar met snelheden tot 20-km/u, 30 km/u en 40 km/u versies. De drie snelheidsbereiken; 0-7 km/u 0-15 km/u en 0-30/40 km/u kunnen makkelijk worden geselecteerd op de joystick, zelfs tijdens het rijden en onder volledige belasting. Deze combinatie van kracht en precisie maakt de SCORPION uniek.

Ligt perfect in de hand.

Een ander speciaal kenmerk van de nieuwe SCORPION is de perfecte coördinatie van de cabine ergonomie. De joystick is bijvoorbeeld geïntegreerd  in de armleuning, en volgt de beweging van de bestuurder in elke situatie. Bovendien kan de positie van de zetel aangepast worden aan de joystick, wat betekent dat elke bestuurder zijn ideale werkpositie kan vinden. De joystick wordt elektronisch gestuurd, en reageert uiterst nauwkeurig. De automatische ‘terug naar werkpositie’ wordt geactiveerd met behulp van een extra knop. Het derde circuit wordt bediend met een kantelschakelaar aan de voorzijde van de joystick. Net als in voorgaande modellen, worden oranje schakelaars gebruikt om van richting te veranderen of om naar neutraal te schakelen. Een totaal nieuwe functie is de keuze uit drie rij-bereiken op de joystick.d47c7d4a48ed9b9de01bc20050fd1c4e
30 km/u versie met de hoogste duwkracht.
De VARIPOWER PLUS aandrijving, in combinatie met de kortere 30 km/h aandrijfverhouding, levert een ongelooflijke duwkracht – ideaal voor werk op een silo.

SMART ROADING.
CLAAS biedt ook de VARIPOWER PLUS aan, voor nog meer rijdynamiek en duwkracht. De aandrijving biedt extra kracht voor nog meer rendement, efficiëntie en rijcomfort. Zodra de topsnelheid bereikt is, kan het toerental worden teruggebracht tot 1800 tr (2000 tr voor de SCORPION 7044 met VARIPOWER PLUS). De SMART ROADING biedt cruciale voordelen in termen van economische efficiëntie en comfort: het verbruik wordt aanzienlijk verminderd tijdens transportwerk. Bovendien vermindert het lagere motortoerental het geluid tijdens het werk.IMG_9704
Werkstand geheugen voor de bakpositie.
De term SMART HANDLING in de SCORPION verreikers staat voor innovatieve functies die de bestuurder helpen. Deze functies bieden meer comfort, meer productiviteit en meer veiligheid wanneer u met de SCORPION werkt. Een reeks van automatische functies en verschillende modi zijn beschikbaar voor de overbelastingslimiet. Een schakelaar wordt gebruikt om te switchen tussen de modi. Om optimale werkzekerheid in alle toepassingsgebieden situaties te garanderen, wordt de daalsnelheid in alle gebruikswijzen aangepast aan de belasting van het laadsysteem en de hoek.

IMG_9710
Drukloze werktuigwissel.
Eenvoudige, en vooral, snelle wissels van werktuigen zijn alleen mogelijk als er drukloos gekoppeld kan worden. Dit voorkomt olielekken of defecte dichtingen aan de koppelingen. Dankzij de nieuwe drukontlaster aan de zwanenhals van de telescooparm is dit eenvoudig te doen. Met een drukknop, kan de druk van de hydraulische connectie afgelaten worden bij draaiende motor.1d911bbbc9f48d7856d0b785e66010b7


 


Wij wensen de nieuwe eigenaar heel veel plezier met deze prachtmachine!
Tekst: J. de Rijk/ Claas. Fotos: ATT MechanisatieWn Kramer B.VDe Vries.