De Russische CLAAS Fabriek in Krasnodar is in de laatste fase van de modernisering, CLAAS investeerde bijna 12 miljoen Euro in de fabriek 

In mei 2021 is het precies één jaar geleden dat de nieuwe fase van het moderniseren van de CLAAS fabriek in Krasnodar van start ging om de productiecapaciteit voor de Tucano maaidorsers verder uit te breiden. Dankzij een investering van 950 miljoen roebel ( Ca 10,5 Miljoen euro) en verbouwingen aan het productieproces kan het project volgens schema tegen het eind van het jaar worden voltooid.

Onthou dat de volgende plannen waren opgesteld, die als onderdeel diende van het moderniseringsproces: het uitbreiden van de metaalbewerkingswerkplaats van 11 tot 16 duizend vierkante meter, het vergroten van het transportsysteem in de spuiterij met één derde tot 3000m, de installatie van een nieuw cabine waarbinnen de poedercoating plaatsvindt en het toevoegen van 1100 vierkante meter opslagruimte. Daarnaast werd tijdens de uitvoering van het project besloten om extra geld te investeren in de sociale infrastructuur ter waarde van 270 miljoen roebel. (Ca 3 miljoen euro) 

90% van de algemene bouwwerkzaamheden van de metaalbewerkingswerkplaats is voltooid en tegen eind mei zal de beglazing, het buitenwerk en de installatie van de technische communicatie voltooid zijn met een investering van zo’n 90 miljoen roebel (Ca 990 duizend Euro). Tegen het eind van de zomer zal ook extra productieapparatuur worden aangeschaft, waarvan de ingebruikname in september van dit jaar zal plaatsvinden.

Daarnaast is het meest arbeids- en kapitaalintensieve werk al gedaan. Er is al bijvoorbeeld een nieuwe poedercoatingcabine geplaatst, en met het oog hierop is een verftransporteur geïnstalleerd waarvan alle secties bedrijfsklaar zijn. Voor de installatie ervan werd meer dan 160 ton metalen constructies gebruikt, de software wordt momenteel nog geconfigureerd. Ook in de montagehal is een station toegevoegd voor het lossen van de onderdelen die klaar zijn voor de installatie op de maaidorser voor de verhoogde productiecapaciteit van de spuiterij. De logistieke infrastructuur van de fabriek is daarnaast ook uitgebreid: de bouw van de uitbreiding die in juni van dit jaar in gebruik zal worden genomen, is voltooid. Zoals gepland ronden we eind dit jaar het moderniseringsproject af, dat een jaar geleden is begonnen. Tegelijkertijd wil ik benadrukken dat alle bouw-, installatie- en inbedrijfstellingswerkzaamheden zijn uitgevoerd zonder dat het werk van het bedrijf kwam stil te liggen. En dit terwijl we aanzienlijke toename kennen van het productieprogramma.
Dit project is uiterst belangrijk voor de verdere ontwikkeling van onze fabriek. Daarom breiden we onze productiecapaciteit uit om zeven Tucano dorsers per dag te produceren” aldus algemeen directeur Ralph Bendisch van de CLAAS fabriek.