Machinebouwer Claas is van plan in het Engelse Bury St. Edmunds een nieuw hoofdvestiging te bouwen. Dat maakt het bedrijf bekend. Het nieuwe pand zal straks Claas UK en Claas-dealer Manns huisvesten.

Het zou gaan om een complete herontwikkeling van het huidige pand op het zogeheten Saxham Business Park bij Bury St. Edmunds in het oosten van Engeland. “Met het nieuwe gebouw wil Claas de prominente positie op de Engelse markt uitstralen”, aldus de fabrikant.
CEO van Claas UK, Trevor Tyrell, vertelt dat de huidige huisvesting de maximale capaciteit bereikt heeft. “De vernieuwing toont aan dat de Claas Group en de familie Claas het belang van ons in het Verenigd Koninkrijk inziet. In het gebied rondom Suffolk, waar Bury St. Edmunds onder valt, bij Claas Engeland en Ierland werken circa 400 mensen.
geschiedenis
De geschiedenis van Claas in Engeland  dateert uit het jaar 1930 toen de lokale boer Bill Mann het importeren van Claas combines, nu is het complete Claas programma te verkrijgen in Engeland.
de bouw in 2017
De bouw staat gepland voor het jaar 2017. In het nieuwe pand komt kantoor ruimte voor Claas Uk daar naast komt er een showroom met Claas dealer Manns in het pand met een onderdelen opslag- en distributiecentum dat pand zal met medio 2020 voltooid zijn.
op de tekening van het nieuwe pand valt het grote Technoparc op met een ontvangstruimte voor bezoekers. reeds op het terrein is er begonnen met de bouw van een nieuw pand voor de Claas Academy.
Zo komt het nieuwe Claas hoofd kantoor er uit tezien.

bron foto’s en tekst: eadt.co.uk en mechaman, Nederlandse tekst is van mechaman met eigen in breng.