Twee nieuwe modellen CLAAS korrelkneuzers bieden maximale flexibiliteit.252590

CLAAS introduceert twee nieuwe modellen korrelkneuzers tijdens de Agritechnica 2015 in Hannover. De twee nieuwe korrelkneuzers worden gekenmerkt door speciale  profielen, deze kunnen een bijzonder intensieve bewerking van het product in de middellange en lange snijlengte tot 30 millimeter bewerkstelligen. Met name loonwerkers kunnen met deze systemen flexibeler inspelen op de verhoogde eisen aan goede silomaïs, in het bijzonder bij de trend naar grotere snijlengtes wat bij de melkveevoeding van belang kan zijn. De nieuwe korrelkneuzer systemen passen naadloos in het bestaande CLAAS concept,  met zijn verschillende rollen biedt het een bijzonder hoge mate van flexibiliteit. Omwisseling van de gewenste rollen is snel een eenvoudig toepasbaar. Het standaard kneuzer systeem heeft zich altijd goed bewezen, bij het gebruik tussen de 3,5 en 12 mm. snijlengte bij mais voor de biogasinstallaties, alsmede voor melk- en vleesvee.

 

shredlage-stage-pic-1

Verwerking  met hoge kwaliteit, bij langere haksellengtes.

Zelfs meer flexibiliteit biedt het door CLAAS nieuw ontwikkelde Corncracker systeem MCC MAX, die zal voldoen aan de groeiende vraag naar langere gehakselde mais. Het is ontworpen voor de behandeling van maïs kuilvoeder met lengte tussen 7 en 22 mm en wordt gekenmerkt door speciale  conditioner rollen, die zijn uitgerust met een zaagtand profiel en 30 ring segmenten. De afstelling en de speciale geometrie van de ringsegmenten ziet erop toe dat het materiaal niet alleen door wrijving, maar ook door te zagen en snijden krachtig zal worden bewerkt. Dit geeft een meer intensieve bewerking van maïskorrels en daarnaast een vezelbewerking van het gehakselde stengelmateriaal. Door deze intensieve bewerking ontstaat veel grotere oppervlakte, welke het aan de  bacteriën biedt en dus zorgt voor een optimaal verteringsproces. De bijzondere kwaliteit van de verwerking met de MCC MAX loont in langer gehakselde mais, die meer en meer melkveehouders zullen eisen. Hier ook, profiteren de pensbacteriën, in de maag van de koe, van de zeer uitgebreide oppervlakte van het materiaal. De verbeterde zetmeel vertering van dit product en het betere structuur effect van langer hakselen heeft een positief effect op de melkproductie en gezondheid van het vee. Dus, het MCC MAX System biedt maximale flexibiliteit. Omdat kort gehakselde mais voor biogasinstallaties en langer gehakselde voor melkvee in hoge kwaliteit gegenereerd kan worden met slechts één korrelkneuzer systeem. Een uitwisseling van de rollen is niet nodig omdat de haksellengtes van de messentrommel vanuit de stuurcabine kan worden bediend. Het is alleen belangrijk dat de gekozen haksellengte ook met het  MCC MAX Systeem gecoördineerd wordt.

Nieuwe technologie vanuit Verenigde Staten.

Met de nieuwe korrelkneuzer MCC SHREDLAGE, wiens technologie in licentie wordt gefabriceerd, kan men een intensieve bewerking in haksellengtes tussen de 26 tot 30 millimeter verrichten. De SHREDLAGE rollen hebben een zaagtandprofiel met een extra contra roterende spiraal. Hiermee creëert de MCC SHREDLAGE de spindelstukken volledig te hakselen en de korrels te kneuzen en volledig te ontsluiten. Bovendien het gehakselde stengelmateriaal in de lengterichting te ontvezelen en te schillen.Deze technologie werd ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Shredlage LLC. Veel melkveehouders in de Verenigde Staten en ook in Duitsland, voeren reeds mais met de SHREDLAGE bewerkt met groot succes. Eerste rapporten aan de Universiteit van Wisconsin, Verenigde Staten, laten zien dat de beschikbaarheid van de zeer hoge kwaliteit van SHREDLAGE mais de dagelijks melkproductie  met  2 liter per koe verhogen kan. De rollen van de SHREDLAGE zullen in de toekomst bij CLAAS in licentie gebouwd worden, door de CLAAS industriële technologie Paderborn. De MCC SHREDLAGE zal net als de MCC MAX vanaf 2016 optioneel in de fabriek gemonteerd worden of zijn beschikbaar voor montage achteraf in de JAGUAR-modellen 870, 880 * en 950 tot 980

143405

Het gehakselde product in verschillende lengtes. 

HQ MCC L 7 mm

Product 1:  Kuilvoer.

De gehakselde lengtes van 3,5 tot 12 mm wordt aangeduid als kuilvoer. Het omvat zowel kuilvoer om vee te voeren en/of in biogasinstallaties toe te voegen. Vereiste is hier een homogene, korte en zeer fijne structuur van het materiaal.


 

254437

Product 2: Lang gehakseld kuilvoer.

De “klassieke” maten omvat de haksellengte 12-22 mm en is in veel landen al jarenlang zo vastgesteld . Hierbij wordt op een verbeterde structuur effect het licht geworpen; het onderscheid is dat de verschillende stengeldelen niet zo intens gerafeld worden, als in vergelijking met SHREDLAGE. Maar zelfs met een lange snede kuilvoer brengt de betere structuur voordelen.


254277

 

Product 3: SHREDLAGE.

SHREDLAGE is het relatief nieuwe concept uit Noord-Amerika. Met maximaal 30 mm wordt het product extreem lang gehakseld . Door middel van een zeer hoge kneuzing en een wrijving van de maisdelen wordt het beschikbare zetmeel in de pens – als energieleverancier – verhoogd. Het gehele doel hiervan is, meer  benutting van het aanwezige zetmeel door een een betere penswerking en een vergroting van het herkauwen door het vee.