Een nieuw Onderwerp op Claasholland.nl de miniaturen van CLAAS. De steeds mooier worden in details. 

Net als bij de grote CLAAS machines gaat ook bij de miniaturen gaat de ontwikkelingen door.  De modellen worden steeds mooier en lijkt steeds meer op de echte machine natuurlijk ook erg ver gaan in de details, maar reken dan op een prijskaartje die wel over 100 euro gaat. Die hoger prijzen heeft natuurlijk ook te maken door de grondstof die worden gebruiken.

Met dit eerste bericht gaan we 2 berichten bekijken. Waarvan 1 model nog een prototype is. Beide modellen zijn in speciale oplages.
Het eerst model is een CLAAS AXION 870 St. V gemaakt door miniaturen fabrikant ROS. De AXION van 295 pk heeft de volgende kenmerken:

Officieel gelicentieerde Trelleborg TM 900 HIGH POWER-banden met groot volume Originele Trelleborg-bandvorm en opschriften.
Nieuw type opschrift op de motorkap.
Zeer gedetailleerd cabine-interieur met nieuwe CEBIS.
Cabinedeur en motorkap die kunnen worden geopend.
Exclusief AXION 870 verpakking Beperkte oplage 1.000 stuks.
Vanaf 9 februari verkrijgbaar via collection.claas.com of te bestellen bij uw lokale CLAAS dealer. Prijs: € 79,90 EUR, Onderdeelnr. 00 0255 064 0.

De prototype.
De nieuwe CLAAS TRION is de meeste recente maaidorser die gebouwd is door CLAAS.
Claas kiest er voor om het vlaggenschip CLAAS TRION 750 TERRA TRAC in twee verschillende schalen te laten maken namelijk de 1:32 en de1:87. Wiking gaat de modellen produceren. De CLAAS TRION 750 TERRA TRAC komt met een  CONVIO FLEX 1080 ook wordt de aanhanger. Beide modellen komen als gelimiteerde CLAAS-edities, en beschikbaar vanaf zomer 2022.

Tekst: vertaalt van CLAAS
Foto’s: CLAAS.