179738-dataRawRgb

Telescoopladers met nog meer vermogen draaimoment en comfort.

Harsewinkel /Hannover , September 2015. In de zomer van 2013 presenteerde Claas al een compleet nieuwe modellijn telescoopladers met vernieuwde laad en hydraulica specificaties evenals verbeterde rijspecificaties en comfort.10 09_7358

Het actuele Scorpion programma bevat 8 modellen met maximale werkhoogtes tussen de 6,15 en 8,75 M en een hefkracht tussen de 3 en 5,5 ton. De motoren zijn allemaal met Tier-4 specificaties. De telescooplader is niet meer weg te denken op de grotere agrarische bedrijven, loonbedrijven of in de biogas bedrijven. Door het omvangrijke programma is er voor ieder soort bedrijf het juiste type aanwezig. Derhalve spelen een soepele rijaandrijving en een optimale motor afstelling bij de telescooplader een onderscheidende rol.

Het aandrijvingsconcept

De nieuwe Scorpion wordt aangedreven door een door Deutz Motoren nieuw ontworpen 4 cilinder motor die zich kenmerkt door meer vermogen en een verhoogd draaimoment die tegelijkertijd voor een zuiniger brandstofverbruik zorgt.

In de twee grootste modellen (de 9055 en de 7055) zitten 4,1liter 4 cylinder motoren met een vermogen van 115 KW/156 PK , alle andere modellen beschikken over een 3,6 liter 4-cylinder motor met een vermogen van 100 KW/136 PK alle nieuwe motoren hebben een uitlaatgasreinigingssysteem op basis van DOC (diesel oxidatie katalysator ) en SCR (Selectieve Katalitische Reductie) door AdBleu.

250352

Smart Roading

Onder de naam Smart Roading biedt Claas een automatische reductie van uitstoot op dieselmotoren met 15% aan. Een andere nieuwe ontwikkeling, typisch voor het Scorpion aandrijvingsconcept is de intelligente hydrostatische VARIPOWER aandrijving die de zuinigheid en werkkracht traploos en automatisch op elkaar afstemmen waardoor met gemak een maximum snelheid van 40 km/u behaald wordt.

SMART ROADING zorgt ervoor dat de dieselmotor permanent en automatisch op de top van zijn kunnen werkt. Dit draagt bij aan een lager brandstofverbruik bij gelijk vermogen en een geruisloze motor ongeacht de ondergrond dus zowel op land als op de weg.

De cabine verbeteringen in detail

Ook de cabine “verraadt” de nieuwe modellen. Details zoals de individueel instelbare stootborden en een toegankelijkere in en uitstap mogelijkheid sieren de nieuwe modellen.

Verder zorgen de uitgebreide mogelijkheden ervoor dat deze telescooplader er niet een is die je dagelijks tegenkomt. Voor de modellen 9055 tot 7044 kan binnenkort met een beschermrooster worden uitgevoerd, die na opbouw zorgt voor de nodige veiligheid voor werken in de hoogte echter belemmert deze het zicht niet. Binnen in de cabine vallen de nieuwe stofkleuren en instrumentarium op waarbij de chauffeur een beter overzicht heeft over de prestaties van de machine.

Smart handling

Dit begrip staat bij de CLAAS telescoopladers voor bedrijfsveiligheid alsmede voor diverse comfort automatiseringen voor de verschillende bedrijfsvoeringen zo kunt u deze telescooplader gebruiken als shovel , vorkheftruck met verticale hefmast en als telescooplader. Dankzij SMARTHANDLING wordt het werkvermogen aangepast aan de belading van de lepels,tevens wordt smarthandling gekenmerkt door het vermogen om in de shovel stand de terugslag van de shovelbak te reguleren en dat alles volautomatisch.

IMG_0127