CLAAS heeft eind vorig jaar haar nieuwe locatie in Herzebrock in gebruik genomen. Door de coronapandemie is een grote inhuldigingsceremonie afgelast en nog niet ingehaald. 

In plaats daarvan kwamen de projectmanager en managementteamlid Hans Lampert in een kleine groep bijeen voor de opening.

Het verkoopkantoor van CLAAS, voorheen gevestigd in Harsewinkel, en medewerkers van internationale sales IT team zijn samen van Harsewinkel naar Herzebrock verhuisd. In totaal vinden nu zo’n 200 CLAAS-medewerkers er hun baan.

Ons bedrijf is hier in de regio de afgelopen jaren flink gegroeid, waardoor we in Harsewinkel tegen de grenzen van de ruimtelijke capaciteit aanliepen. We zijn verheugd onze medewerkers in Herzebrock een volwaardige CLAAS-locatie te kunnen bieden met de beste randvoorwaarden”, aldus Hans Lampert, die in het managementteam verantwoordelijk is voor financiën, controlling en bedrijfsadministratie.

De eerste plannen voor de verhuizing werden in februari 2020 gemaakt, de renovatiewerkzaamheden begonnen eind augustus. “Dat het project in korte tijd kon worden gerealiseerd, is te danken aan de goede samenwerking van alle betrokkenen”, zegt Johann Gerdes, projectmanager en verantwoordelijke voor de marketing bij CLAAS. Om zoveel mogelijk ideeën en individuele suggesties in overweging te nemen, is een medewerkersonderzoek uitgevoerd. Daarom zijn er bijvoorbeeld oplaadpunten voor voertuigen en fietsen terug te vinden. Deze kunnen worden gebruikt voor bedrijfswagens en de voertuigpool die beschikbaar is voor ritten naar andere locaties. Om het gezondheidswelzijn te versterken, wordt een klein sportprogramma aangeboden, de zogenaamde ‘actieve pauze’. En als het wasgoed tijdens werkuren gewassen moet worden, kan dit aan de wasservice worden overgelaten. Die brengt de kleren fris schoongemaakt, gewassen en gestreken terug. “We vonden pragmatische ondersteuning in de directe omgeving”, zegt Jan Nachtwey, directeur van het CLAAS verkoopkantoor. Door een kantinegebouw te huren bij Beckhoff Automation was het zelfs mogelijk om de medewerkers van beide bedrijven volledig te verzorgen.

Opening van de CLAAS Herzebrock Campus. Daar waren (van links): Jan Nachtwey (Management CLAAS verkoopkantoor), Wolf von Wendorff (Hoofd Digitalisering en Processen, Business unit Sales & Service), David Knorr (Hoofd IT Solutions for Business Unit Sales & Service in Corporate IT), Hans Lampert (CLAAS Managementteam, verantwoordelijk voor balansen, controlling en bedrijfsadministratie) en Dr. Benjamin Schutte (CVG-directie).

Ook voor medewerkers in de internationale verkoop en de IT-afdeling is een nieuw concept ontwikkeld waarin zij hun werkplek flexibel kunnen inrichten op basis van onderwerpen en werkzaamheden. “We hebben verschillende samenwerkingsruimtes ingericht om de uitwisseling tussen de teams te versterken en agile werkwijzen te bevorderen”, zegt Wolf von Wendorff, Hoofd Digitalisering en Processen, Business unit Sales & Service.