Bad Saulgau, 24 september 2020. Met nieuwe uitrustingsopties breidt CLAAS het toepassingsgebied. De efficiëntie en het bedieningscomfort van zijn stationwagens en opraapwagens voor het seizoen 2021 uit.

ISOBUS-bediening met de nieuwe CEMIS 700.
De ISOBUS universele terminal, de CEMIS 700 is nu beschikbaar voor alle nieuwe CARGOS-modellen met BUSINESS-uitrusting. Deze vervangt de COMMUNICATOR II als bedieningsterminal. Een 7 inch kleurendisplay met hoog contrast met aanraakfunctie en automatische dag / nachtomschakeling, 10 verlichte harde toetsen en een draai- / drukknop garanderen een comfortabele bediening. Een camera-ingang voor realtime beelden van maximaal twee camera’s en ISO 11783-compatibiliteit maken ook deel uit van de uitrusting, evenals Aux-O en Aux-N, evenals UT1- en UT2-functies.

Meer volume voor de CLAAS CARGOS 8400.
Nieuw is ook een zijwandverlenging voor de CARGOS 8400 wagen, die het laadvolume volgens DIN met 2,5 m3 vergroot tot 38 m3. Met bewezen kenmerken van de CARGOS-serie, net als het dubbele messen van CLAAS met de bekende lange levensduur en de sterk verlaagde hydraulische bodemketting, biedt CLAAS een zeer compact en tegelijkertijd extreem krachtig voertuig voor boerenbedrijven en loonwerkers aan in dit segment.

Meerdere keuzes voor gedwongen besturing voor de CARGOS 700-serie.
Voor de transport-wagens de CARGOS 700-serie biedt CLAAS naast de sleepbesturing en de elektronisch geregelde hydraulische gedwongen besturing. Nu ook mechanisch-hydraulische gedwongen besturing aan. Dit betekent dat CARGOS 700 met TREND-apparatuur nu ook kan worden uitgerust met gedwongen besturing, die voorheen exclusief was voorbehouden aan de BUSINESS-configuratie. De mechanisch-hydraulische gedwongen besturing werkt volgens het verplaatsingsprincipe met één (tandem) of twee hoofdcilinders (tridem) op de dissel en een hydraulische unit met grootvolume drukaccumulatoren als overbelastingsbeveiliging. De hoofdcilinders zijn aan de tractorzijde bevestigd aan 50 Scharmüller-kogels en zijn elk voorzien van een robuuste geschroefde aanrijdbeveiliging. Er zijn ook zwenkbare planken voor de hoofdremcilinder. Bij tandemwagens is de laatste as scharnierend en bij tridemwagens de eerste en laatste as. Tijdens het gebruik werkt de gedwongen besturing onafhankelijk van de tractor, en heeft deze geen permanente aansluiting nodig. Werkt ook het systeem zonder elektronica. Het hydraulisch-mechanische werkingsprincipe zorgt ervoor dat het voertuig bodemvriendelijk achteruit kan rijden en het voertuig zowel op vlak als op een helling volgt.
Een trekkerkoppeling volgens ISO 26402 is een voorwaarde voor de werking van de gedwongen besturing.