Geïntegreerde weeginrichting en High-End-Led verlichting.

Voor de vierkante balenpers Quadrant serie brengt CLAAS vanaf volgend seizoen een reeks van nieuwe opties aan. De Quadrant modellen 4200, 5200 en 5300 kunnen dan onder andere worden uitgerust met een geïntegreerde balen weeginrichting  en een High-End Led verlichting. Bovendien, een uittrekbare messenlade is nu beschikbaar voor het Quadrant Model 4200.

Balen wegen zonder tijdverlies.
De geïntegreerde balenweger is een interessante functie voor alle landbouwers en loonbedrijven waarbij een overzicht van de geperste baal, de kwaliteit word steeds belangrijker daar hoort het gewicht van de balen ook bij. De weeginrichting is aangebracht in het perskanaal. De eigenlijke weging vindt gedurende het werkproces automatisch plaats bij elke baal, zodat geen vertragingen optreden tijdens het persen. Het wegen van de balen kan tot een werksnelheid van 20 km / u. De afwijking van de gemeten waarden zijn maximaal +/- 5 kg onder normale werkomstandigheden.


Betere facturering.
De bestuurder kan het gewicht van elke baal direct zien op het scherm van de ISOBUS bedieningsterminals in de cabine. Bovendien zijn alle baalgewichten basis van de volgorde of het perceel kunnen worden opgeslagen en gebruikt door loonwerkers als bewijs van het werk bij de facturering. Met het CLAAS TELEMATICS systeem van de baal gewichten kan de totale gewasopbrengst en de opbrengstverdeling voor ieder perceel als extra klantenservice worden gemaakt. De opbrengst kaart toont de locatie van de baal, het gewicht van de afzonderlijke balen en de baal vochtigheid.


High-end LED verlichting.
De Quadrant modellen 4200, 5200 en 5300 kan worden uitgerust met een nieuwe high-end LED-verlichting, een totaal van zeven hoogwaardige kwaliteit schijnwerpers.
De lamp aan de centrale werkeenheden van de pers, zoals bij de dissel, bij het vliegwiel, de meenemer en aan het eind van het perskanaal, die een comfortabel gebruikt kan worden en ook het onderhoud in het donker beter mogelijk maakt.


Quadrant 4200 met uittrekbare lade.
Voor de Quadrant 4200 is bovendien een optionele pull-out messenlade beschikbaar die heeft zich in de standaard uitrusting al bewezen in de Quadrant modellen 5200 en 5300 De eenvoudige uittrekken van de la verkort de tijd voor het reinigen en het volledig wisselen van de messen aanzienlijk – van een uur tot ongeveer 15 minuten. Een tijdbesparend voordeel voor de loonwerkers, vooral tijdens het belangrijkste oogstseizoen. Doordat het wisselen en reinigen van de messen aanzienlijk is verbeterd, bereikt men een betere snijkwaliteit en doorvoer.

De nieuwe functies zijn beschikbaar voor de oogst in 2018.

Tekst;Claas. Foto’s Claas. Vertaalt. J.De Rijk. R. Sterken.