CLAAS presenteert 2 nieuwe  modellen in serie CONVIO FLEX en CONVIO met bandinvoer. Waar de CONVIO voornamelijk wordt gebruikt bij het dorsen van de traditionele granen en koolzaad, bereikt de CONVIO FLEX met zijn flexibele maaibord ook maximale prestaties in gewassen als soja, erwten en gras.Hulpsystemen voor de hoogteregeling van de messenbalk en de haspel, evenals een doordachte constructie verlichten het werk van de bestuurder en zorgen voor een oogst met weinig verlies. De nieuwe maaiborden zijn CONVIO FLEX 930/770 en CONVIO 930/770,  Er zijn sensoren gemonteerd die de hoogte van de messenbalk en de haspel in de gaten houdt en zo de bestuurder ontlasten. De nieuwe maaiborden zijn voor de Lexion en Tucano maaidorser’s. de nieuwe maaiborden van Claas zijn verkrijgbaar in werkbreedtes, te weten 7,70 en 9.30

Omschakelen.
Het standaard Convio maaibord heeft een starre messenbalk en maaitafel. Deze onderdelen zijn bij de Convio Flex echter flexibel. Zo kan het beter de contouren van de bodem volgen. En dat zorgt er dan weer voor dat het bord over de gehele werkbreedte altijd zo diep mogelijk werkt. Dat is dan ook de reden dat het maaibord zo goed uit de voeten kan in bijvoorbeeld soja, waar hij verliezen minimaliseert. Gebruik je het bord in tarwe, dan lijkt hij op een star maaibord. Maar door een druk op de knop past de tafel zich aan de bodemcontouren aan. Auto contour doopte Claas dit systeem. Het maaibord kan 90 mm naar boven en 135 mm naar achteren bewegen. Ondertussen zorgen de sensoren en de geinstalleerde electronica ervoor dat het bord altijd de beste positie heeft ten opzichte van het perceel.

Trekkrachtregeling.
Ook de haspel is slim geworden. Er is een instelbare curvebaan, zodat het gewas altijd naar binnen wordt getrokken. Wikkelen van het gewas rondom de haspel is er niet meer bij. De haspel wordt hydraulisch aangedreven en de automatische trekkrachtregeling voorkomt dat de tanden in de grond komen.