ROLLANT 520: Betrouwbaar onder alle omstandigheden.
CLAAS introduceert de nieuwe 520 rondebalen pers met vaste kamer. Het nieuwe basismodel in het segment van 1,25 m wordt geleverd met een nieuw rolconcept, geoptimaliseerde kettingsmering en een modern ontwerp. Er is zelfs keuze in het type snijwerk. Men kan kiezen tussen een Rotor snijwerk of een Raffer snijwerk.

Nieuw rollenconcept voor perfecte balen.
De ROLLANT 520 maakt balen met een diameter van 1,25m en een breedte van 1,20m. De perskamer bestaat uit 16 rollen, waarvan er acht bestaan uit 3mm dikke rollen, en de andere acht bestaan uit 4mm dik plaatstaal.
Het geribbelde profiel van de rollen zorgt voor een perfecte rotatie van de baal, zelfs in vochtige omstandigheden. De aandrijving voor de rollen is voorzien van robuuste lagering en voorzien van demontabele flensassen. Hierdoor kunnen, indien nodig, zowel rol als aandrijfas apart van elkaar vervangen worden.

Dit ontwerp heeft zichzelf al bewezen in de ROLLANT 620 en 540 en is nu ook beschikbaar in het basissegment.
De aandrijving van de persrollen vindt aan beide zijden plaats. De rollen van de rotor, de hoofdaandrijving en de achterklep hebben 1” aandrijfkettingen. Voor kettingsmering levert een verstelbare excentrische pomp olie van een 4 liter groot reservoir. De smering is niet afhankelijk van de doorvoer en vindt plaats zoals nodig en precies op de scharnierpunten van de kettingschakels. De persdruk wordt geregeld door de slotcilinder van de achterklep. Voor maximale baaldichtheid kunnen de cilinders tot 150 bar worden belast. Het MPS II-systeem is optioneel verkrijgbaar voor de ROLLANT 520. Een segment met drie persrollen drukt in de perskamer, waardoor de baal extra wordt verdicht en een vroege rotatie van de baal en een uniforme vorm wordt gegarandeerd.

Krachtige pick-up voor optimale gewasstroom.
De ROLLANT 520 is verkrijgbaar in de varianten ROTOCUT met snijeenheid, ROTOFEED met rotor en in een versie met Raffer. Een 2.10 m breed (1.85 m met Raffer), gecontroleerde pick-up pakt het gewas veilig op. Optioneel is een hold-down beschikbaar. Dit verbetert de gewasstroom, vooral bij kleine zwaden, en ondersteunt zelfs de vorming van balen. Twee zijaanvoerschroeven transporteren het materiaal veilig naar de rotor. De optionele snijeenheid heeft 14 messen, wat resulteert in een theoretische snijlengte van 70 mm. De messen zijn individueel beschermd tegen vreemde voorwerpen. De pers wordt bediend via de bekende CLAAS OPERATOR Terminal.