Nieuwe rupsbreedtes voor AXION TERRA TRAC grote tractoren van CLAAS

Met twee nieuwe rupsbreedtes kunnen de AXION TERRA TRAC grote tractoren van CLAAS in de toekomst nog veelzijdiger en bodemvriendelijker worden ingezet. Sinds de marktintroductie van de AXION TERRA TRAC in 2019 hebben de volledig geveerde semi rupstrekkers indruk gemaakt bij het gebruik op boerderijen en loonwerkers in heel Europa en, vanaf 2022, ook op geselecteerde overzeese markten. Naast het zware en middelzware trekwerk voeren de trekkers ook veelzijdigere taken uit, zoals het strooien van organische en minerale meststoffen op akkerbouw- en grasland, het overladen van graan of suikerbieten in de oogstketen of zelfs het maaien van gevoelige weilanden, dankzij hun uitstekende bodembescherming, unieke bodemvolging met 120 mm veerweg van de onderstellen en superieur rijcomfort tot een topsnelheid van 40 km/u.
Naast de loopbanden met een breedte van 635 mm en 735 mm zijn er nu nog twee versies beschikbaar voor een nog veelzijdiger en bodemvriendelijker gebruik. Voor probleemloos gebruik in rijculturen, bijvoorbeeld bij organische bemesting in het gewas of werkzaamheden met schoffelwerktuigen, biedt CLAAS nu een 457 mm brede loopband aan. Sinds de herfst van 2021 zijn er ook loopbanden met een breedte van 890 mm verkrijgbaar, waarmee de AXION TERRA TRAC ook onder een buitenbreedte van 3 meter blijft. Deze gordels zijn bijzonder geschikt voor bodembeschermend gebruik op akkerland en grasland met een minimale spoorbreedte. Dankzij de actieve bandcontrole bij het nemen van bochten wordt het oppervlak van de loopbanden niet uitgegumd bij krappe bochten.

 

 

Zowel de 457mm smalle banden als de 635mm en 735mm brede standaard loopbanden kunnen nu ook geleverd worden met 3m spoorbreedte in geselecteerde markten, zoals Australië. Dit maakt het mogelijk om in gecontroleerde verkeerslandbouw te werken en de manoeuvreerbaarheid verder te verbeteren. Nieuw is ook dat de AXION TERRA TRAC nu kan worden uitgerust met het CLAAS CTIC bandenspanningscontrolesysteem op de vooras. De voorbanden worden opgepompt via de compressor van het luchtremsysteem.

bron CLAAS
Vertaalt met Deepl.com