Nieuwe mogelijkheden voor de CARGOS 700 Silagewagens.
De in 2015 geintroduceerde silagewagens CARGOS 700 zijn vanaf seizoen 2017 in een ‚comfort‘ variant aan. Aanvullend aan de tot nu toe beschikbare uitvoering, zijn de ‚comfort’ modellen CARGOS 760,750 en 740 onder andere beschikbaar met comforthydrauliek met directe bediening, transportafdichting en een vergroot verlichtingsconcept. Daarnaast is de aansturing van alle functies volledig ISOBUS en via de EASY on Board App ook via de tablet te bedienen.
Hydraulisch sturing per knopdruk.
Bij de nieuwe CARGOS 700 modellen met Load Sensing kunnen met de comforthydrauliek alle functies van de wagen met een knopdruk bediend worden. De bediening kann via elke willekeurige Isobus terminal plaats vinden, of via de EASY on Board App per tablet.. Daarnaast kunnen alle belangrijke functies toegewezen worden aan de Functie toetsen in de trekker. Wat een enorme comfort verhoging betekent.
De juiste knikdissel positie bij alle omstandigheden.
Alle modellen van de CARGOS 700 comfort serie zijn met een hydraulische knikdissel uitgerust. Daarmee kan de silagewagen op alle omstandigheden optimaal aangepast worden, zoals bij transport, aanhakselen van percelen, lossen op de kuil of het laden naast de hakselaar. Totaal kunnen 4 posities in de terminal ingevoerd worden, welke automatisch wisselen zodra de chauffeur van menu veranderd.
Maximaal comfort met het electro hydraulische stuursysteem.
Een verdere verhoging van het comfort vand e chauffeur word veroorzaakt door de electro hydraulische gedwongen besturing welke nu ook beschikbaar is op de CARGOS 700. Een stuurhoeksensor aan de dissel meet daarbij de stuuruitslag en stuurt de hydraulische stuurassen aan. Het systeem werkt met een dynamische stuurlijnverschuiving welke onder alle omstandigheden voor een optimale compromis tussen wendabaarheid en stabiliteit zorgt. Via het menu kan de chauffeur de gevoeligheid van het sturen aanpassen of enkele functies handmatig aansturen. Eén van die functies is bijvoorbeeld de hondengangbesturing welke bij wat nattere omstandigheden bodembesparend werkt, of bij het lossen het mogelijkmaakt dicht op de silowand te lossen. Alle CARGOS 700 comfortmodellen kunnen ook met de reeds bekende meeloopbesturing uitgerust worden.
Volledige verlichting in het donker
Bij het comfortpakket hoort ook een uitgebreider verlichtingspakket. Totaal zijn optioneel 11 LED schijnwerpers verkrijgbaar, welke via de terminal bedient worden. Deze garanderen in elke situatie de jusite verlichting. Sommige keuzes zoals verlichting bij het lossen of tijdens transport kan de chauffeur met 1 knopdruk activeren.
Comfortabele transportafdekking.
Een veilig transport op straat bij volle belading is vanaf heden op alle CARGOS 700 modellen, zowel standaard uitvoering als comfortuitvoering, door de transportadekking gegarandeerd. De afdekking klapt zowel links als rechts op waardoor de lading volledig afgeschermt is. De nieuwe CARGOS 700 comfort modellen zijn net als bij de standaard CARGOS 700 modellen, stabiel gebouwd en met 48.5m3, 42,5 m3, en 36,5m3 verkrijgbaar. Door optionele opzetten is deze inhoud met 2,5m3 te vergroten. Optioneel kunnen de wagens met doseerwalsen geleverd worden.Veelzijdige banden en besturingsvarianten.

Zoals bij alle CARGOS modellen is er een grote keuze in wielen en besturingsvarianten beschikbaar. De keuze in banden is nog verder vergroot met meer soorten en maten tussen 22,5’en 30,5‘ De assen zijn modulair opgebouwd en zijn als tandem (18 of 20t toegelaten aslast) of tridem (27of 30t toegelaten aslast) beschikbaar. Alle assen zijn mechanisch dan wel hydraulisch geveerd leverbaar.