248716

Nieuwe maaiborden voor de maaidorsers van Claas.

Nadat vorig jaar de nieuwe VARIO 930 / 770 en CERIO 930 / 770 maaiborden zijn geïntroduceerd,  in een werkbreedte van 9.30 meter en 7.70 meter voor de LEXION en TUCANO maaidorser. Komt Claas dit jaar met nieuwe maaiborden.

 VARIO maaiborden.

Bij de Vario maaiborden zijn vier nieuwe modellen: VARIO 680 / 620 / 560 en 500. Claas maakt deze maaiborden nu ook beschikbaar voor de LEXION 600, TUCANO 500, 300 en AVERO 240, 400 en 160. Net als de modellen VARIO 930 / 770 maaiborden kunnen deze traploos vanuit de cabine 60 cm naar voren en 10 cm naar achteren worden geplaatst. Dit in combinatie met de geïntegreerde koolzaadplaten beperkt het de verliezen bij het dorsen van koolzaad van stam.

214893 214909

 

Drie nieuwe CERIO maaiborden voor LEXION, TUCANO en AVERO maaidorsers.

Claas biedt ook drie nieuwe standaard maaiborden aan: CERIO 680 / 620 en 520. De CERIO maaiborden zijn identiek aan de VARIO-serie, maar technisch een fractie minder vernuftig. Bij deze maaiborden kan het mes in vijf stappen 10 cm naar voren of achteren worden ingesteld. Ook bij de CERIO kan het maaibord op de oogstgewassen worden aangepast, om zo de gewasstroom te optimaliseren.

Vier nieuwe MAXFLEX maaiborden.

247721

Een perfecte oogst begint met perfecte snijwerk. Dit geldt vooral voor peulvruchten zoals sojabonen, erwten en linzen, waarbij de peulen vrij dicht bij de grond groeien. Voor een zo optimaal mogelijke oogst is het belangrijk om met een flexibele maaibalk te maaien. De MAXLEX maaibalk van Claas past zich door zijn flexibele maaibalk perfect aan en MAXFLEX maaiborden hebben een mes dat bodemvolgend is, zodat hij zich aan de grond contouren aanpast en automatisch terug naar zijn oorspronkelijke positie verplaatst. De kunststof haspeltanden zijn flexibel en maken het daardoor mogelijk dichtbij het grondniveau te werken met de haspel, terwijl de verstelbare glijsloffen aan de onderzijde van de MAXFLEX een juiste maaihoogte garanderen.

De nieuwe Claas maaiborden zijn ontwikkeld in Harsewinkel en geproduceerd in Törökszentmiklós, Hongarije.

247067

De nieuwe 2-assige maaibordwagen met gestuurde achteras.

De graanoogst staat vaak onder druk om snel op het veld te kunnen oogsten. Voor maaiborden van werkbreedte 10.50 meter en 12.30 meter heeft CLAAS daarom een ​​nieuwe 2-assige maaibordwagen met 4-wiel besturing, die wordt gekenmerkt met name door een verbeterde wegligging en stabiliteit in de bochten. De vooras is uitgerust met een schommel-as en kan dus oneffen terrein aan. Ook SUNSPEED, CONSPEED en CONSPEED LINEAR maaiborden kunnen hiermee worden getransporteerd. Hetzelfde geldt voor maaiborden met koolzaad messen. De koolzaad messen kunnen worden opgeborgen in de kisten die aan de maaibordwagen zijn gemonteerd, en zijn hierdoor dus altijd binnen handbereik. De nieuwe transportwagens zijn zowel geremd als ongeremd en in 25 km/h en 40 km/h varianten leverbaar. Tevens is de keuze tussen een korte of lange dissel aanwezig. Ook is er reservewiel aanwezig , een zwaailamp, LED-verlichting en contour verlichting zijn als optie beschikbaar.

247090

Wilt u meer informatie? Dat kan u opvragen bij uw Claas Dealer!