CLAAS heeft op 21 mei officieel haar nieuwe campus in Ymeray, Frankrijk geopend.

In aanwezigheid van Cathrina Claas-Mühlhäuser, voorzitter van het Aandeelhouderscomité van de CLAAS-groep, kon Frédéric Verbitzky, voorzitter van CLAAS Frankrijk, vanwege de pandemie slechts een zestigtal gasten ter plaatse verwelkomen op het evenement. Meer dan 2.000 mensen werden dan ook uitgenodigd om het evenement virtueel te volgen.

Multifunctioneel complex

Met de CLAAS Campus in Frankrijk hebben de CLAAS Group en haar dochteronderneming CLAAS France ervoor gekozen om een innovatief etablissement te bouwen. Deze multifunctionele faciliteit verenigt bijna alle transacties ten dienste van het merk en zijn professionele agrarische klanten op één locatie.

complex bestaat uit vier elementen:

 • Een grote showroom van 650 m². Bekend als het Technoparc, die kan worden gebruikt als machineshowroom, evenals een ontvangstruimte of televisiestudio.
 • De belangrijkste administratieve en beheerskantoren van CLAAS France, CLAAS Financial Services en CLAAS Réseau Agricole SAS; zijn gegroepeerd in het hoofdkwartier.
 • Het opleidingscentrum van CLAAS ACADEMY. Dat 2.500 cursisten per jaar huist, bestaat uit acht hallen en klaslokalen. En biedt technici en verkopers ideale omstandigheden om hun kennis van tractoren en zelfrijdende oogstmachines, grasoogstmachines, handlingmachines en nieuwe technologieën te verrijken.
 • Het logistieke platform dat reserveonderdelen opslaat en distribueert naar de 250 CLAAS Network servicepunten in Frankrijk.

Technologische showcase

Cathrina Claas-Mühlhäuser, voorzitter van het Aandeelhouderscomité, onthulde ook een groot beeld van de beroemde knotter voor het hoofdgebouw. De geschiedenis van de CLAAS-groep begon met deze uitvinding. Haar grootvader, August Claas, vroeg op 18 mei 1921, precies 100 jaar geleden, in Duitsland een octrooi aan voor deze bijzondere uitvinding. Frankrijk had het octrooi zelfs al op 17 mei afgegeven, een dag voor het Reichspatentamt in Berlijn. Het beeld vertegenwoordigt zo ook de oorsprong van het bedrijf en de nauwe band van CLAAS met de Franse markt, die dit jaar zijn 100-jarig bestaan viert.

Machinehandel

Frédéric Verbitzky, voorzitter van CLAAS Frankrijk is van plan om te profiteren van de uitzonderlijke faciliteiten om van de CLAAS Campus in Frankrijk een showcase te maken waar agrarische professionals de meest efficiënte machines op de markt kunnen ontdekken en uitproberen, evenals nieuwe technologieën kunnen testen. De CLAAS Campus zal ook een goed beeld geven van de agrarische machinesector om jong talent aan te trekken voor de beroepen die de agrarische sector dienen. Op het platteland, maar toch op slechts enkele tientallen kilometers van de regio Parijs is de CLAAS-site ideaal gelegen om een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de landbouw in Frankrijk te helpen openen.

CLAAS Campus in cijfers

 • Oppervlakte: 16 ha.
 • Oppervlakte: 20.000 m².
 • Aantal medewerkers ter plaatse: 120.
 • Investering: 20 miljoen euro.
 • Start bouw: 1 september 2019.
 • Ingebruikname: 31 augustus 2020.
 • Inhuldiging: 20 mei 2021.

Bron: CLAAS