Meer onafhankelijkheid in precisielandbouw.

RTK Field Base geeft onbeperkt gebruik van automatische stuursystemen met de grootste nauwkeurigheid
Automatische stuursystemen zijn bij het veldwerk met grote werkbreedtes onontbeerlijk, om overslaan of overlappen te voorkomen. Voor het werken met automatische stuursystemen met grote nauwkeurigheid is een RTK correctiesignaal nodig. In veel gebieden is dat niet of slechts beperkt voor handen. De nieuw ontwikkelde RTK Field Base van Claas maakt gebruikers onafhankelijk van vaste zendstations of van radiosignalen en maakt het mogelijk de correctiesignalen overal onbeperkt te gebruiken.
Met de nauwkeurigheid van een vaste installatie
De RTK Field Base beschikt over een 2-frequentie GPS en Glonass ontvanger, die de hoogste nauwkeurigheid en betrouwbaarheid garandeert. Met een afwijking van maximaal 2 tot 3 centimeter ligt de nauwkeurigheid op het niveau van van een vaste installatie. Afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse en van de wettelijke mogelijkheden ten aanzien van zendstations, bedraagt de reikwijdte van het systeem 3 tot 5 km. Als het wettelijk is toegestaan, is via een externe zendmogelijkheid een nog groter bereik mogelijk.
Overal inzetbaar
In principe kann de RTK Field Base overal en altijd ingezet worden waar tot nu toe geen of een slecht correctiesignaal beschikbaar is. De compacte afmetingen en de praktische driepoot van het apparaat maken transport en opbouw heel eenvoudig. Na de start is de RTK Field Base in slechts enkele minuten operationeel. Hierdoor kost het wisselen van percelen niet veel tijd.

Voor bij meerdere machines bruikbaar
De RTK Field Base is geschikt om met meerdere machines tegelijkertijd te gebruiken, zoals bijvoorbeeld bij maaidorsers met overlaadwagens. Door de ondersteuning van internationale standaards zoals het correctiesignaalformaat RTCM 3.x kunnen zowel Claas machines als machines van ander fabrikaat en met andere stuursystemen probleemloos met de RTK Field Base gestuurd worden. Daarmee is het signaal, binnen de reikwijdte van het station, voor meerdere machines beschikbaar, zonder dat voor elke machine een licentie betaald moet worden.
De nieuwe RTK Field Base is vanaf 1 oktober 2016 beschikbaar.
Tekst/Foto’s: Claas.