Vanaf april 2020 zal de Russische CLAAS-fabriek in Krasnodar beginnen met de productie van TUCANO 320 maaidorsmachines.

De eerste twee jaar wordt dit model parallel in Duitsland en Rusland (Krasnodar) geproduceerd. Vanaf 2022 wordt de CLAAS-fabriek de enige productielocatie voor deze machines. De beslissing om het volledig over te dragen van de moedermaatschappij van Duitsland naar Rusland werd genomen als onderdeel van de optimalisatie van de productie- en logistieke processen van CLAAS.

Voor de Russische onderneming biedt dit kansen om het productie- en exportvolume van afgewerkte producten te vergroten. Als exclusieve fabrikant zal de Krasnodar CLAAS-fabriek TUCANO 320 leveren aan de Russische markt en exporteren naar alle regio’s van de wereld waar vraag is naar deze machine. Nu is dit compacte model het meest gevraagd in Roemenië, Duitsland, Polen en Servië, omdat kleine boerderijen de overhand hebben in de structuur van hun agro-industrieel complex. Volgens geplande schattingen zal het productievolume maximaal 250 maaidorsers per jaar zijn. Onder andere mogelijke richtingen van exportontwikkeling zijn Turkije, Armenië, Oezbekistan en een aantal andere landen.
Tot dat moment leverde de fabriek in Krasnodar componenten voor het moederbedrijf CLAAS – aan de stad Harsewinkel (Duitsland). De waarde-exportvolumes van componenten bedroegen EUR 3,6 miljoen per jaar, afhankelijk van de situatie op de Europese markt voor landbouwmachines en de volumes van het productieprogramma van de ontvangende fabriek. Oogstmachines van de TUCANO-line-up worden geëxporteerd naar Kazachstan en Wit-Rusland. De opening van leveringen van TUCANO 320-maaidorsers aan Centraal-Europa zal de laadvolumes en inkomsten van de Russische fabriek aanzienlijk uitbreiden.
“De beslissing dat de TUCANO 320-maaidorser in 2022 exclusief uit onze fabriek wordt geproduceerd, is uniek. Dit is de eerste keer in de geschiedenis van het concern wanneer TUCANO’s van Russische makelij op de Europese markt worden geleverd. Naar onze mening bevestigt dit nogmaals duidelijk dat ons bedrijf een van de beste in de groep is en dat onze producten volledig voldoen aan de bedrijfsnormen “gemaakt door CLAAS”, zegt Michael Ritter, directeur-generaal van CLAAS-Krasnodar.

bild: OWC.de

 

Bron ЗАО “Корпорация Малком”