Schoon werk onder moeilijke omstandigheden.


Wereldwijd waarderen klanten de Claas Rollant rondebalenpersen vanwege hun veelzijdigheid, eenvoudige bediening en gelijkblijvende perskwaliteit, ook onder verschillende omstandigheden. Vanaf het komend seizoen wordt de Rollant 620 serie aangevuld met een pers met raffer. De nieuwe pers bereikt dankzij de raffer een hoge capaciteit, bij een lage vermogensbehoefte. De balen leveren een hoge voerkwaliteit, voor de hoogste eisen.

De optie met raffer biedt vooral voordelen voor boeren die zelf persen en die vaak droog hooi en stro op ongelijke percelen en op hellingen oogsten. Ondanks de hoge capaciteit en de grote dichtheid van de balen volstaat een relatief lichte trekker voor de pers, vanaf 80 pk. De Rollant 620 met raffer heeft een pick up met een werkbreedte van 185 cm. De perskamer heeft een diameter van 150 cm. De raffer neemt continu het gewas weg van de pick up en voert het actief in in de perskamer. Dat is een vereiste voor een hoge capaciteit, zelfs bij trekkers met laag vermogen. Tegelijkertijd wordt het gewas verwerkt zonder het te beschadigen en zonder het te snijden. Daardoor is er minder stofontwikkeling. Zo wordt de hoogste voerkwaliteit bereikt, die bijvoorbeeld in de paardenhouderij gewenst is.

Meer comfort door het Operator systeem.
Het nieuwe Rollant 620 model is voorzien van de bewezen Claas Operator terminal, die het bedienen van de pers gemakkelijk en overzichtelijk maakt. Met behulp van deze terminal heeft  de chauffeur al rijdend belangrijke instellingen als de persvoortgang, de binding en de persdruk in beeld. Daarbij krijgt hij informatie over de opening van de achterklep en de stand van de baaluitwerper (onder of boven). Indien het nodig mocht zijn is het mogelijk via de terminal het binden van de baal uit te stellen. Ook is het mogelijk via de terminal te kiezen tussen een binding met touw of met net. Daarbij beschikt de Operator ook nog eens over een automatische balenteller voor de dag- en totale productie. De nieuwe Rollant heeft, zoals alle andere Rollant modellen, een slanke dissel, die een goed zicht geeft op de pick up. Zo heeft de chauffeur de gewasstroom steeds in het oog.

De Rollant 620 met raffer is beschikbaar voor de oogst in seizoen 2018.