image
Vandaag gaan we naar twee bijzondere CLAAS combinaties kijken die omgebouwd zijn zodat er een Roelama bemester tussen de wielen gehangen kan worden.
IMG_3367
Deze Arions rijden namelijk in de mooie polders van zeeland. LMB de Koster heeft deze arions 550, met 150 pk, zo verlengd dat de mogelijkheid er is de trekker binnen 3 dagen weer om te bouwen tot de originele standaard trekker. Er is bewust voor dit concept gekozen om het doel van sleepslangen (licht gewicht, drukverdeling) zo goed mogelijk te bereiken, de bemester hangt nu op de plaats van de vooras waardoor deze bovenstaande items perfect tot hun recht komen. De gewichtsverdeling ligt op zo’n 55/45% wat dus dit voorjaar uitermate toepasbaar is gezien de weersomstandigheden. De 12meter bemester is voorzien van 9 afsluitbare secties wat overlap voorkomt, en waardoor men in staat is over de slang heen te bemesten zonder de complete bemester uit de grond te tillen. Kortom helemaal aangepast op wensen van de klant .
TrekkerTrekker.nl

De verbouw van de Arion 550 naar een zelfrijde sleepslangcombinatie. (voor vergroting klik op de foto). 


De Arion 550 beschikt over een traploze transmissie die in combinatie met de welbekende Cmotion hendel eenvoudig en gebruiksvriendelijk met 3 vingers te bedienen is. De arion 550 weegt slechts 6500 kg waardoor men al een flink stuk bespaart op het totaal gewicht van 12000kg. Wanneer de bemester is uitgeklapt, en de rol leeg is, hebben we dus op extra brede banden slechts het gewicht van de trekker te verdelen. In combinatie met de lage druk van 0,5 bar word het dus mogelijk te rijden op natte percelen waar het voor vele andere machines onmogelijk is. Met een aangepast drukwissel systeem is het mogelijk binnen 4 minuten van de velddruk (0.5 bar) te veranderen naar de weg druk (2.5 bar). De combinatie is voorzien van de nieuwste technieken waardoor Loonbedrijf De Koster in staat is om de complete combinatie met 1 persoon te bedienen, dit lukt dankzij een op afstand te bedienen pompunit! Loonbedrijf de Koster is een vooruitstrevend bedrijf die de investering heeft aangedurfd om twee combinaties tegelijk aan te schaffen om zowel nieuwe als bestaande klanten van het beste te voorzien.TrekkerTrekker.nl TrekkerTrekker.nl TrekkerTrekker.nl TrekkerTrekker.nl

Luchtfoto’s en bemester van dicht bij (klik op de foto’s voor vergroting).


De Video

Heeft U ook een probleem en weet U niet waar de oplossing ligt? Praat met uw dealer, wellicht kunnen zij U helpen!
TrekkerTrekker.nl
En met een op geklapte machine die bij een nieuw veld komt, daarmee komt dit bericht ten einde. Share
Met speciaal dank aan: LMB de Koster uit Kapelle.
Tekst: LMB De Koster/ J De Rijk.
Foto’s LMB De Koster/ Trekkertrekker.nl