Het stro seizoen is al een geruime tijd bezig, niet alleen in delen van Nederland maar ook in andere landen zoals: Frankrijk. Stropersen met Jan Bakker. Het persen kende hindernissen door de regen die er viel.
Ook bij landbouwbedrijf Jan Bakker uit Dronten, zijn ze bezig met de stro-campagne alleen door de regen is het een stro-campagne met hindernissen. Landbouwbedrijf Jan Bakker perst dit jaar voor het eerst met een Claas Axion 850 icm een Claas Qudarant 5200 RC. Een van de medewerkers van het Landbouwbedrijf perst het stro in de omgeving van Metz,Frankrijk. De pakken stro worden met de verschillende vrachtwagens naar Nederland gebracht. De vrachtwagens met dichte trailers nemen weer mest uit Nederland mee naar Frankrijk, die na het lossen schoon worden gemaakt, zodat het stro van goede kwaliteit blijft.In Frankrijk zijn er zijn circa 3200 balen geperst met de Claas Quadrant 5200, het stro werd met 15 messen gesneden op circa 4 cm.


Transportbedrijf J. Middelkoop B.V. verzorgde het transport van de Claas Axion 850 Cmatic en de Claas Quadrant 5200 Rc, ook werd er een flinke aantal touwrollen meegenomen.

Geen kleine percelen in de heuvels waar het persen gebeurt,in de omgeving van het Franse Metz. Soms moet de chauffeur door het water met de combinatie, doordat het de dagen ervoor veel geregend heeft.

Op naar het volgende stuk… door een glooiend landschap.


Dit keer een perceel hooi dat geperst word tussen de koeien en kalveren, van een lokale veehouder.


De combinatie van voren.


De pakken/balen met 1.20×0.70m.


Het stro werd met 15 messen gesneden op circa 4 cm.

Terwel de laatste stro-zwad er nog in het pak gestampt word, komen we aan het einde van het stropersen in Frankrijk zijn er zijn circa 3200 balen geperst met de Claas Quadrant 5200.

Met speciaal dank aan: K. Mensen (van K.Mensen Agri & Transport) voor het maken van van de foto’s in Frankrijk.
Tekst: J. De Rijk. Foto’s: K. Mensen (van K.Mensen Agri & Transport) / Wouter Hoogerland (van Bart Agro Mechanisatie)