Groenrecyceling Wolfshagen uit Hasselt bezig met het verwerken van compost met 2 Claas arion 650.


De beide Arion’s zijn in de CIS uitvoering.
De techniek van de grote tractoren in compact formaat.
CLAAS biedt met de ARION 600 serie dezelfde techniek en comfort als dat van de grote CLAAS tractoren, de ARION is leverbaar in het vermogensbereik van 158 tot 184 pk.
De Arion is ook met de traploze CMATIC transmissie leverbaar. CIS uitvoering is met multifunctionele armleuning, DRIVESTICK, mechanische regelventielen plus extra twee elektronische regelventielen. 

Over de Kaweco Pullbox 9700H
Pullbox is opgebouwd uit een rolband bodem met een trekvermogen van maar liefst 90 ton !, waarop een meebewegende voorwand is gemonteerd. De band wordt bij het lossen aan de achterzijde van de wagen opgerold met behulp van 2 hydromotoren. Omdat bij het oprollen van de band de voorwand meebeweegt, kan de lading niet naar voren wegrollen, wat de lostijd enorm verkort. Als de wagen leeg is, wordt de voorwand door een hydraulische lier weer terug getrokken. Dit maakt tevens het terugladen van bijvoorbeeld strobalen en pallets mogelijk.
De lage weerstand zorgt daarnaast voor een snelle lossnelheid van circa 45 seconden bij de drie-assige PULLBOX 9800H van bijna 50 m3.Bekijk ook het filmpje.


Tekst en beeld: J de Rijk.