Claas presenteert nieuws voor de Jaguar 900 en 800 series alsmede nieuwe aanbouwwerktuigen.Met de Jaguar series 900 en 800 biedt Claas een omvangrijk programma uiterst krachtige veldhakselaars.Vanaf Agritechnica 2017 integreert Claas nieuwe detailoplossingen en komt met twee nieuwe pickupmodellen en een nieuwe Direct Disc variant.
Nieuw in de Jaguar 900 serie:
Met de hydraulische invoerwalsen, nieuwe messentrommel en intelligente vullen van de silagewagens biedt de Jaguar 900 topprestaties en praktijkgerichte features.
De nieuwe hydraulische invoerwalsen met intelligente besturing zorgt voor een gelijkblijvende goede hakselkwaliteit. De beide achterste veren aan de walsen van het invoerkanaal werden door drukventielen vervangen. Door verschillende regelingen past de voorpersdruk zich automatisch aan aan de verschillende oogstgewassen en wisselende stengeldiktes. Deze oplossing zorgt ervoor dat onder alle omstandigheden een gelijkmatige hakselkwaliteit gewaarborgd is.

De Nieuwe V-max.
De nieuwe V-max messentrommel maakt het door verschillende messendragers mogelijk dat ook bij montage van de helft van de messen een gelijkmatige uitworp van de oogst mogelijk blijft.
De inzet van de korrelkneuzer blijft tot snijlengtes van 30 mm mogelijk.
Het nieuwe type trommel biedt daardoor een groter spectrum aan snijlengtes. Van zeer kort bij het volledige aantal messen, bijvoorbeeld bij biomassa tot zeer lang bij het halve aantal messen, bijvoorbeeld bij shredlage.
De nieuwe ladingsherkenning maakt het mogelijk dat door het eenvouding aanhouden van de maximale lading van het transportvoertuig de verkeersveiliheid niet in het geding komt.
De bestuurder kan de maximale lading van drie transportvoertuigen invoeren in Cebis en kan deze door middel van een hotkey kiezen. Wordt de maximale lading bereikt, dan geeft het systeem een melding.

Tekst en foto’s: Claas