Er zijn inmiddels 23 fabrikanten, waarvan 20 in Nederland. AGRIbumper is er één van.

De trekkerbumpers je ziet ze steeds meer! De een vind het onzin, de andere geeft geen mening en je hebt mensen die er voor zijn. Zo heb je veel verschillende merken Agribumper is er 1 van. Deze bumper is anders dan de andere veel bumpers hangen in de hef zelf. bij Agribumer blijft de hef en de topstang vrij voor gebruik.

NIEUW Model EASY-LINE – zware frontgewichten tot 3.400KG.
Agribumper heeft sinds kort een nieuwe bumper de EASY-line en is variabele met zware gewichten. De EASY-line is voor snel op en afbouwen en hangt deels normaal in de fronthef. De breedte van het systeem is beschikbaar als 220cm en 250 cm en is voorzien van de zelfde LED dagrijlampen, knipperlichten, breedtemarkering. Met een Easymass gewicht kunt u de normale Agribumper Base-line en Weightline modellen uitbreiden tot maar liefst 3.400kg totaalgewicht ( op verzoek zelfs tot 4,1ton). Dus altijd het juiste frontgewicht voor een optimale gewichtsverdeling op de voor- en achteras van uw tractor. De basis Agribumper van 350kg of 400kg kan permanent gemonteerd blijven zodat de trekker altijd veiliger is.


Mijn mening:
kwa veiligheid en zichtbaarheid komt elke bumper ten goede voor het verkeer, dat is belangrijk omdat de trekkers meer vermogens hebben en hoger op de wielen staan zo als de Axion 900 en 800. door de breedte lampen van de bumper is de trekker in het donker beter te zien op een grotere afstand. Ik vind de Agribumper tegen over de andere merken beter, wel om het volgende rede: De bumper word maar 1 keer gemonteerd aan de onderkant van de fronthef van de trekker, en hoeft niet meer gedemonteerd te worden. Het voordeel is bij Agribumper is dat hefstangen vrij blijven tegen over de andere bumpers, hier door kan je de bumper laten zitten als men een werktuig in de hef moet, dat scheelt tijd als er drukte is met de oogst.

Foto’s: H.M. Bloemendal – Agribumper.
Tekst: J. De Rijk / H.M. Bloemendal – Agribumper.