Claas voegt 2 nieuwe modellen toe aan de Disco series.
Afgelopen jaar introduceerde  Claas de Disco 1100 C / 1100 RC. Dit is de grootste gedragen maaier die op de markt verkrijgbaar is. De maaier heeft een werkbreedte van 10,70 meter en was tot nu toe alleen leverbaar met stalen vingerkneuzers of met een rollenkneuzer die veel in de luzerne word toegepast. Claas breidt de Disco 1100 serie uit met een Disco 1100 trend, deze is zonder kneuzers, de serie kent nu drie modellen. De disco 1100 trend maaier combineert hoge capaciteit met een eenvoudige en daardoor zeer stabiele en duurzame techniek.


De maaier werkt mechanisch maar wordt bediend door middel van een elektronische bedieningskast, de diverse functies, zoals het afzonderlijk heffen van de maaiers. De overige functies regelt de chauffeur door middel van de stuurventielen van de trekker. Hierdoor is het mogelijk om een relatief eenvoudig uitgeruste trekker vanaf 160pk voor deze maaier  te gebruiken. Net als de 1100C en 1100RC blijft de 1100 Trend onder de transporteisen van 4 meter hoogte en breedte van 3 meter.
Een bijzonder handige ontworpen functie is dat DISCO 1100 Trend maaier is uitgerust met de hydraulische koppelingen KENNFIXX zoals alle Disco modellen. Door een magnetische houder zijn de hydraulische slangen veilig  ondergebracht en beschermd in de parkeerstand.

Nieuwe getrokken maaier in de 50 serie.
De Disco 3150 TC Flapgrouper is het nieuwe model in de 50 serie getrokken maaiers. De Disco 3150 TC Flapgrouper heeft 2 lange, hydraulische stuurbare platen die in 2 maaibreedtes kunnen fuseren tot een breedte van 3 meter met dubbel zwad. Deze methode wordt vooral gebruikt in Frankrijk. Voor de getrokken maaiers productiereeks biedt Claas ook 2 nieuwe opties. Zoals bij de CONTOUR reeks zijn nu ook bij de eenvoudigere modellen de stabiele afstellingsmogelijkheden verkrijgbaar. Daarbij worden de maaier(s) in transportstand eenvoudig op de hefbok geplaatst. Nieuw is een moderne kopakkerbegrenzer voor modellen zonder kneuzer. De hefhoogte wordt door middel van een hydraulisch ventiel begrensd, de hoogte bepaalt de bestuurder aan de hand van  sleufgaten.
Alle Disco maaiers zijn voorzien van de welbekende Claas Max Cut maaibalk met het veiligheidssysteem Safety Link. Ook zijn alle 50 modellen uit de Disco serie uitgevoerd met het Active Float systeem. Dat systeem brengt het gewicht van de maaier op de graszode over naar de tractor. Door het Active Float systeem  wordt het brandstofverbruik verminderd doordat het toerental van de aftakas kan dalen tot 850 t/min

Tekst: J.de Rijk. Foto’s: Claas.