Chauffeurs Van der Vlist Twente on the road.Vandaag zien we het 8ste deel van de serie Claas machines op transport door Van der Vlist Twente. Zo zien we veel machines van Claas de hele wereld over gaan een deel over de weg, maar ook middels een groot vrachtschip. In dit deel zien we vooral maaidorsers, uit het gehele programma van Claas. We zien dit keer ook twee Montana’s een in de Lexion serie en een Tucano. Daarnaast zien we in Denemarken dat een Lexion wordt gelost, waar dubbele wielen worden gemonteerd zowel voor als achter.
Wat doet Van der Vlist?  Van der Vlist Twente rijdt in groot deel van Europa en daarbuiten. Veel machines gaan vanaf de fabriek naar de haven van Antwerpen en Zeebrugge in België, daar gaan ze op het schip, maar ook bij de Duitse plaats Lübeck-Travemünde gaan veel machines met de boot naar hun eindbestemming. Van der Vlist en Van der Vlist Twente vervoeren ook Claas machines naar Bulgarije, Denemarken, Roemenië, Frankrijk, Spanje en natuurlijk Nederland!!

^De Claas Tucano Montana kunnen de wielen/ assen aangepast worden naar het berg gebied, daar door blijft machine zelf waterpas.


^Lexion 750 en Lexion 760 Montana, bij deze Claas Lexion Montana kunnen de wielen/ assen aangepast worden naar het berg gebied. Net als zijn kleine broertje, de Tucnano. Daar heeft Claas Holland al eens bericht over gemaakt, toen zagen we de Montana in Italië.

Het monteren van de wielen bij een Lexion 760, bijzonder,is dat de Lexion rond om op dubbel-lucht staat. Dat er lexion op dubbel-lucht staat is niet heel vreemd in de landen America, Canada en verschillende delen van Zuid-America en Zuid-Afrika, komt het vaker voor dat de vooras met dubbele wielen geleverd worden.


Tekst: J.de Rijk. Foto’s: Met dank aan de chauffeurs van deze vrachtwagens.