De Xerion met rupsen naar Roemenië.  Vandaag zien we foto’s die in juli 2019 zijn gemaakt toen de Xerion nog niet officeel was, hoogstwaarschijnlijk was dit dan ook de testserie waarmee Claas in Roemenië ging testen. Van der Vlist mocht deze machines van Harsewinkel naar Roemenië transporteren, een rit 4 dagen en ruim 2000 km. Doordat zij op meer dan 40 ton totaal gewicht zitten en hoger zijn dan vier meter, zijn de chauffeurs gedwongen op een bepaalde route te rijden. En daar bij komt ook nog eens de rijtijdenwet bij waardoor duurt de rit een stuk langer duurde dan dezelfde rit met een personen auto. De twee Claas Xerion’s werden op twee verschillende plaatsen gelost.

Een gedeelte rijden de chauffeurs samen op, en houden samen de verplichte koffie-pauze. Later gaan vervolgen ze beide hun eigen weg, om bij hun eind bestemming te komen en te lossen.

Aankomst bij de Roemeense Claas Dealer.


Tijd om te lossen.
⇓⇓ De tweede chauffer met de Claas Xerion werd elders gelost in Roemenië, de afstaand was nog te ver van zijn losplek waar door hij een verplichte koffie-pauze moest maken,de chauffeur kon ook gelijk zijn benen strekken. ⇓⇓

Na de pauze verder naar de losplek,


Foto/video : Chauffeurs van deze Trucks.
Tekst: J.de Rijk