Claas maakt 200% meer winst.
De Duitse Landbouwmachinefabrikant Claas heeft dit jaar laten weten te profiteren van de aantrekkende markt. Claas heeft afgelopen jaar zijn winst zien verdrievoudigen. De winst voor belasting bedroeg afgelopen boekjaar 184 miljoen euro.
De omzet steeg weliswaar slechts licht met 3,6 procent naar € 3,76 miljard, maar de nettowinst na belasting nam met maar liefst 207 procent toe naar € 115,4 miljoen. Het operationele resultaat voor belasting, rente en afschrijvingen steeg minder, maar toch ook flink, namelijk met ruim 33 procent naar € 336 miljoen. “We konden in een zich stabiliserende landbouwtechniekmarkt op groei overschakelen en tegelijkertijd onze winstgevendheid duidelijk verbeteren”, licht woordvoerder Hermann Lohbeck toe.
Niet overal winst geboekt.
Niet op alle markten ging het even goed. Zonder meer een positief beeld gaven de markten in Oost-Europa en Zuid-Amerika. Op de Duitse markt was sprake van een licht herstel, maar markten als China en de VS lieten een teruglopende omzet zien. Van 2018 verwacht de Duitse fabrikant globaal bekeken een redelijk positieve ontwikkeling, dankzij de betere melkprijzen en herstel op de Franse markt, waar dit jaar wegens het wegvallen van afschrijvingsmogelijkheden nog minder werd verkocht.
Tekstbron: Mechaman en Boerderij