255043

 

VIJF ZILVEREN MEDAILLES VOOR CLAAS GmbH.

Tijdens de komende Agritechnica-2015 in Hannover worden er 5 zilveren medailles uitgereikt aan de Claas GmbH voor de nieuwste ontwikkelingen in hun uitgebreide programma van tractoren en oogstmachines. De jury bekroonde de volgende machines of innovaties.

1 .4-D reiniging in de nieuwe Lexion 700

Voor een goede werking bij een lichte hellingshoek was bij de Claas maaidorsers van oudsher de 3-D reiniging de enige uitvoering. “De nieuwe 4-D reiniging is een bestuurders ondersteunend systeem voor de Hybrid modellen van de nieuwe Lexion 700 serie maaidorsers die, als men zowel de helling in voorwaartse en zijwaartse richting heeft het volle vermogen en reinigingspotentieel kan benutten” aldus Klaus Schäfer, produktmanager bij Claas zelfrijdende oogstmachines GmbH. ”Dit kan een alternatief voor speciale systemen met speciale hellingsassen zijn zoals de Montana”. Op deze manier kan er ook met rupsaandrijvingen gereden worden.

246313

2. Automatische doorstroomcontrole in de nieuwe LEXION 700

De automatische doorstroomcontrole voor de Lexion 700 series is een nieuw controle op deze toch al complete maaidorser deze controleert de doorstroming van maaibord en strohakselaar goed in de gaten. De verschillen tussen de wens en het maximale vermogen en de zorg voor de motorvermogen laat u met de automatische doorstroomcontrole voorgoed achterwege. Het systeem ondersteunt ook de bestuurder de doorstroomproblemen vroegtijdig te herkennen en ondersteunt hem om de machine zo optimaal mogelijk te besturen. Om dit te bereiken wordt het toerental van de motor, het APS systeem en ROTO PLUS van graanscheiding voortdurend gecontroleerd en aangepast. Treedt er toch nog eens een storing op dan wordt het maaibord en invoerkanaal van de machine automatisch gestopt en gaat de machine automatisch op de rijrem, zodat het niet tot een verstopping komt, alleen een korte onderbreking.

247716

3.CLAAS MULTICROP CRACKER MCC MAX voor de nieuwe JAGUAR

De MCC MAX is een nieuw ontworpen korrelkneuzer voor de optimale verwerking van snijmais door de nieuwe JAGUAR veldhakselaar. De MCC MAX korrelkneuzer is ontwikkeld voor de verwerking van snijmais van 7 tot 22 mm haksellengte. Ze zijn met een zaagtandprofiel met maar liefst 30 ringsegmenten uitgerust. De uitrusting en de speciale geometrie van de ringsegmenten zorgen ervoor dat het hakselgoed niet alleen door kneuzing maar ook door snij en wrijving bewerkt wordt. Dit zorgt voor een intensievere bewerking van de maiskorrel en uiteindelijk voor een beter voerproduct. De MCC Max onderscheidt zich van andere machines door het feit dat de haksellengte over een grotere range instelbaar is, en ook bij een hoger drogestof gehalte dan gemiddeld, van de maiskorrel, een optimaal resultaat bereikt.  Dit eindproduct zorgt voor een betere zetmeel vertering waardoor ook de melkopbrengst flink kan toenemen. Dit verklaart Alexander Kirchbeck,Productmanager bij CLAAS zelfrijdende oogstmachines GmbH.

248385

4. Automatische persdrukregeling – nieuw in de CLAAS QUADRANT Persen.

Dankzij de automatische persdrukregeling APC (AUTOMATIC PRESSURE CONTROL) in de nieuwe Quadrant  5200 en 4200 balenpers, kan nu ook de onervaren bestuurder zonder enige moeite gebruik maken van het maximale vermogen van garen en machine bij het maken van mooie compacte gelijk verdeelde balen. In vergelijking met de ander bekende merken persdrukregelaars benut CLAAS naast de machinebelasting voor het eerst de kwaliteit van het bindgaren als daadwerkelijke afstelparameter. Die regeling van de optimale persdruk volgt de afhankelijkheid van de machinebelasting en garen kwaliteit. Als het systeem een overschrijding van de vooraf opgegeven waarde voor de maximale garenlast of een overbelasting van de rekken vaststelt wordt de persdruk automatisch stapsgewijs gereduceerd, totdat een tolereerbare overbelasting bereikt is. Daarna regelt het systeem automatisch weer de startwaarde. De kwaliteit (M/KG) en daarmee de maximale belastbaarheid van ieder soort bindgaren wordt door de bestuurder in het bedieningspaneel ingegeven. Daarmee is de toelaatbaarheid van de maximale persdruk vooraf ingegeven wat een slechtere garenkwaliteit ontlast.

246913