Dorsen van zonnebloemen.
In veel warme landen worden zonnebloemen geteeld voor de zaden. Om zonnebloemen te dorsen is een bek beschikbaar om de verliezen zo min mogelijk te houden, daar voor heeft Claas een Sunspeed ontwikkeld. De Sunspeed zonnebloemen maaiborden maken indruk door hun uniek plukconcept, zeer hoge capaciteit met minimale verliezen en eenvoudig bedieningscomfort. Het Sunspeed voorzetstuk is verkrijgbaar als 16-, 12-en 8-rijer.
233419-dataRawRgb 170678-dataRawRgb
De Sunspeed oogst uitsluitend de koppen van de zonnebloemen, door een speciaal plukconcept zonder de stengelrestanten te oogsten. De opening tussen de schuitjes kan worden aangepast op de dikte van de zonnebloemen, ook de hoek van de schuitjes is instelbaar. Het Sunspeed zonnebloemen maaibord is de ideale oplossing voor het oogsten van zonnebloemen. Het unieke concept zorgt voor een aanmerkelijk ontlasting van het dorssysteem en bij de reiniging van de overige bestanddelen zonder korrels. De hoge variatiemogelijkheden voor diverse werkbreedtes en dikte van de stengels maakt de Sunspeed tot een universeel voorzetstuk voor zonnebloemen.234805-dataRawRgb

Het werkingsprincipe. Eerst worden de zonnebloemen door de schuitjes ingevoerd. De verstelbare invoerplaat zorgt ervoor, dat de bloemen van de zonnebloemen naar voren worden gedrukt. Tegelijkertijd duwt de trekwals onder de messenbalk de stengels naar beneden . De invoerplaat en de trekwals voorkomen, dat de stengels vroegtijdig worden afgesneden. Pas wanneer de zonnebloemen door de haspel worden gegrepen, worden deze afgesneden. Daardoor komen alleen de bloemen van de zonnebloemen in de invoervijzel, die hen naar het invoerkanaal transporteert.

105658

  1. Verstelbare invoerplaat. 2. Haspel. 3. Maaibalk. 4. Trekwals.

22906 De verstelbare schuitjes.
22910 De trekwals.
22917 De beproefde aandrijving.

234817-dataRawRgb